Türkiye'nin en iyi haber sitesi
HINCAL'IN YERİ HINCAL ULUÇ

Ah benim skor yazarlarım!..

İki yardımcım, Muhammed de, Caner de Beşiktaşlı.. Napoli maçını ayakta izlediler.. Bitti.. "Yarın Beşiktaş destanları okursunuz" dedim.. Güldüler..
Ben malımı biliyordum çünkü..Skora bakıp yorum yazma popülizmi, bizim spor sayfalarının en büyük ayıbı..
..Ve de bu ayıp yıllardır sürüyor..

***
Şimdi şu "İtalya'nın en önde gelen takımlarından Napoli"ye bir bakalım..
Bir defa İtalyan Futbolu nerde şimdi?. Euro 16'da izlediğiniz Milli Takımdan üç isim sayabilir misiniz bana?.
Bir sorum daha var..
Beşiktaş Başkanısınız. İflas etmiş Napoli bütün futbolcularını bedava veriyor.. O takımdan bir, tek bir kişi alır mısınız Beşiktaş'a?.
O nerdeyse sıfırlamış İtalyan liginde hem de son iki maçını kaybetmiş o Napoli, Beşiktaş'ı nasıl perişan etti, ona bakalım..
Rakamlar UEFA resmi sitesinden..
Tam 18 gol atağı yapmış Napoli.. 9'u kaleyi bulmuş. 6 tanesini avuta atmışlar, 3 tanesi de Beşiktaş savunmasına çarpmış.
O Napoli'nin maç boyu attığı korner sayısı 17..
17 korner!.. 18 gol atağı.. Toplam 35 gol pozisyonu.. Ama adamlar, penaltı dahil topa vurmayı beceremiyorlar. Fabri, atlamayıp beklese, daha da berbat ikinci penaltıyı çok daha kolay kurtaracaktı.
Beşiktaş, rakip kaleye ilk defa 12. dakikada geldi. O da gol oldu. Beşiktaş'ın maç boyu kaleyi bulan şutu üç.. Gol sayısı da üç!.
Yani adamlar biraz becerikli olsa farklı kazanacakken, ballı Beşiktaş'a bir de yenildiler.. Hem de net ofsayt üçüncü golle.. Duran topta bir de değil, üç kişi ofsayttı üstelik..
Rakibine iki kolu ile sarılan Caner'e verilen penaltı eleştirildi, skoru belirleyen bu ofsayt hatası geçiştirildi.
3 puan üç puandır.. Harika Beşiktaş için.. Türkiye de 2 puan kazandı bu galibiyetle. O daha da harika..
Skoru alkışlamak hakkımız..
Ama gerçekleri saklayarak değil. Böyle yazarsanız, Şenol Güneş de doğru takım yapıp, doğru oynattığını zanneder, olan da Beşiktaş'a olur..
Napoli'nin de Beşiktaş'ın da savunmalarının ne kadar felaket olduğu meydanda iken, oyunu kendi sahasında kabul ederek intihar etti, Şenol Hoca ama, Napoli'nin kurşunları boş, atışları karavana çıktı..
Hediye edilmiş bu 3 puandan kimse kendine pay çıkarmasın ki, önümüzdeki maçlara doğru bakalım..

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA