Türkiye'nin en iyi haber sitesi
HINCAL'IN YERİ HINCAL ULUÇ

Boğaziçi’nin itibarı..

Daha geçen sezonun sonunda anlaşılan sanatçı son anda vazgeçtiğini bildiriyor. Sebep malum.. Ama o sıkışık zaman içinde dahi, Albert Long Hall konserleri aksamıyor.
Avrupa'nın en iyi genç kemancı ve piyanistlerinden ikisi hemen bulunuyor, Konuşuluyor. Provalarını bile İstanbul'da yapabilecekleri konser teklifini kabul edip geliyorlar..
Çarşamba gecesi Tobias Feldmann (Keman) ve Boris Kusnezow ikilisini bu sayede izledik..
Birileri altı ay önce attığı imzadan vazgeçerken, birileri altı gün içinde gelmeyi kabul ediyorsa, bu Boğaziçi Üniversitesi'nin ve bu konserleri 20 yıldır, bıkmadan, usanmadan ve "Gurur"dan başka bir şey kazanmadan organize eden Evin Hocamın, Uluslararası Klasik Müzik ortamındaki saygınlığını gösterir.
Bir fahri Boğaziçili olarak konseri sadece keyifle değil, gururla izlemem bu yüzdendir.
Açılıştaki Mozart Keman/ Piyano sonatı harikaydı.. Ravel ve Cesare Franck salonu dolduran genç seyirci için biraz ağır kaldı, sanki.
"Yeni gençleri, bu müziğe kazanabilmek için her konsere, mesela final parçası olarak popüler, kolay dinlenir bir ünlü yapıt konmasında yarar var" ısrarım sürüyor..

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA