Türkiye'nin en iyi haber sitesi
HINCAL'IN YERİ HINCAL ULUÇ

Nabi Hocam’dan bir dilek!.

Ülkemizde nihayet bir Kültür Bakanı var.. O zaman biraz şımaralım, Nabi Hocam!..
İstanbul'u çok iyi bilen ve çok seven bir dostumuz, Reha Arar, Pazar Günü Milliyet'te, bir zamanların Moda'sını ve o Moda'nın simgesi, vapur iskelesini anlattı. Bitirirken yazdıkları..
"Eski dönemlerde her şey Moda iskelesi ekseninde dönerdi; piyasa yapma, sandal kiralama, kızlara göz süzme, vapurla gelen eşlerle buluşma, Münir Nurettin'in kulübün ilk yıllarında verdiği konserleri dinleme ve 1 Temmuz Kabotaj Bayramı'nda yapılan gösterileri izleme gibi..."
Kabotaj Bayramı dediği, eloğluna peşkeş çekilmiş liman ve sahillerimizi geri alma bayramıydı. Üç yanı denizlerle çevrili Türkiye'nin Deniz Bayramı.. Unutuldu Nasıl şenliklerle kutlanırdı biz çocukken.
Reha soruşturmuş.. Moda Deniz İskelesi, metroya milyarlar harcanırken, bedava metro deniz ulaşımından vazgeçen belediyelerimiz tarafından kapatılmış. Rezil bir restorasyonla meyhane diye açılmış.. Sonra o da kapatılmış. Kafe olmuş.. O da kapatılmış. Şimdi metruk.. Reha Arar dostumuz, bu tarihi Moda Simgesinin, gene Moda'nın Tarihi simgesi Deniz Kulübüne "Deniz Müzesi" yapılmak üzere verilmesini teklif ediyor.
Kütahya'da Sıtkı Usta Müzesi'ni açarken "Biz müzelerimizi aynı zamanda bir eğitim alanı olarak görüyoruz. Burası da gençlerimiz için bir eğitim merkezi olarak anlam kazanacak" diyen Kültür Bakanımız bu seslenmeyi duyacaktır.
Sevgili Nabi Hocam,
Reha'yı davet et. Konuş.. O anlatsın sana, Moda'yı, Moda İskelesini ve Moda Deniz Kulübü'nü..
O zaman, "Utanç Anıtı" iskele "Kültür Anıtı"na dönecektir, inanıyorum..

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA