Türkiye'nin en iyi haber sitesi
HINCAL'IN YERİ HINCAL ULUÇ

Anne ve babalar izlemeli!.

Neyi mi izlemeli?. Deha adlı filmi.. İlk yarısı biterken "Bu yıl izlediğim en güzel film" demiştim.. İkinci yarıda yavaşlamasa herkese "Kaçırmayın" diyecektim. Şimdi "Mutlak" lafı, çocuk yetiştirenler için.. Çünkü bu hoş film, çocuk eğitiminde çok önemli noktaları tartışıyor..
6 yaşındaki küçük bir kız.. Bir matematik dehası olan annesi, bebekken intihar etmiş. Abisine de vasiyet etmiş.. "Bebeğim sana emanet" diye..
İyi bir üniversitede Felsefe Profesörü ağabey, yeğenini alıp bir marina kasabasına yerleşmiş. Orda tekne motoru tamir ederek geçiniyor. Küçüğü de evde eğitmeye başlıyor. Ama okul çağı gelince, kıza "Okula git. Çevreni tanı, yeni arkadaşlar edin" diyor. İlkokul Hocası kızda müthiş bir matematik kafası olduğunu keşfedince, "Sıradan okulda bu beyin ziyan edilmez. Üstün zekâlı çocuklar okuluna gitmeli" diyor. Üstün zekâlı kız kardeşinin sonunu bilen dayı ise, yeğeninin her çocuk gibi sıradan yetişmesini istiyor.
Bu sırada, Anneanne ortaya çıkıyor. Adını anmadığı torunun bir matematik dehası olması onu etkilemiş. Kızı yanına alıp, en iyi okullarda ve koşullarda büyümesini sağlamak için oğluna savaş açıyor..
Şimdi size soru?.
Böyle bir "Deha" kızınız olsa, nasıl büyütmek isterdiniz?.
Karar vermesi zor değil mi?.
Filmdeki herkes iyi oynuyor.. Yüzbaşı/ Captain Amerika filmlerinden alıştığımız Chris Evans, akla hayale sığmaz bir seçimle, apayrı bir rolde harikalar yaratıyor. Ama filmde herkes harikalar yaratıyor. O altı yaşındaki kıza bayılacaksınız.. Anneanne müthiş.. Komşu teyze ki orda da bir tanıdık var.. Oscar ödüllü, hani o Hidden Figures'de göz kamaştıran Octavia Spencer, kısa rolünde çok çok iyi..
Dedim ya filmin kusuru, ikinci yarıda uzatılan mahkeme sahneleri.. O sahnelerde küçük kız olmayınca hele, filmin sihri kaçıyor biraz!.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA