Türkiye'nin en iyi haber sitesi
HINCAL'IN YERİ HINCAL ULUÇ

Bu nasıl cevap!.. .

Pazar günü öğle saatlerinde, internette Suada'nın yıkılışına ait ayrıntılar ararken, NTV'nin resmi sitesinde saat 11.08'de yapılan canlı yayının videosunu izledim. Yanlış, eksik bilgiler ve "Canlı Yayın" demeye bin şahit isteyen görüntüler sunan bir "Haber(!)"di bu.
Oturdum yazdım. Canlı yayın sunucusu Korhan Varol iki sayfalık bir yanıt yazmış ki, yaptığı yayının niye o kadar berbat olduğunu anlamak mümkün..
Çünkü, yazdığımı okumamış, ya da okuduğunu anlamamış.. Daha o doğmadan televizyonculuğa başlayan bana, bir de bilmediği yayıncılığı anlatmaya kalkıp, iyice yüzüne gözüne bulaştırmış.
Cevap hakkına saygım var ama yazdıkları benim eleştirilerimin hiçbirine yanıt vermediği için köşemde yer işgal etmesine ve onu daha da küçük düşürmesine izin vermiyorum. (Bu cevabı merak eden varsa içinizde, "gazeteciler.com"a girip okuyabilirler.)
NTV CEO'su Erman Yerdelen yakın dostumdur. O canlı (!) yayının videosu İpad'imde duruyor. Onun odasında oturalım. Videoyu izleyelim. Sonra benim yazdıklarımı ve onun cevap diye, eleştirilerimin tek satırını cevaplamadığı yazısını okuyalım.
Kararı Erman versin, tamam mı?.
Bak yayıncılık ve gazetecilik cahili..
Halkla İlişkiler Dairen sana "Son 1.5 yılda NTV hakkında 24 olumsuz yazı yazdı" diye rapor vermiş. Sen de damgayı basmışsın.. "Belli ki kişisel durum var.."
Herkesi nasıl bilirsin, kendin gibi değil mi?. Yani sen herhangi bir yayında olumsuz şeyi, "Kişisel durum varsa söylüyorsun", öyle mi?.
Bak cahil çocuk..
O yazılarımı da iste, PR bölümünden. Niye sadece NTV'yi yazdığımı defalarca anlattım. Sabah ofiste, akşama dek evde, hep NTV açık önümde de ondan..
Niye NTV?.
Çünkü NTV, bu ülkede ilk.. NTV, bu ülkeye haber televizyonculuğunu getiren kanal da ondan.. Yani "Yok aslında birbirinizden farkınız da, siz Osmanlı Bankasısınız" da ondan NTV izliyorum. Onun için de NTV yazıyorum..
Amma velakin!..
"Hepsi birbirinin ayni, hepsi bir ötekinin kötü kopyası" diye kaç defa yazdım, tüm haber kanallarını, bizim gurubunkiler dahil, onu da sor, PR'cılarına, e mi?.
Birkaç dakikalık canlı yayını beceremeyen, yüzüne gözüne bulaştıran sen, bir İletişim Fakültesi'nde de TV yayıncılığı dersi veriyormuşsun üstelik..
Vah senin öğrencilerine..
O NTV resmi sitesinde yayınlanan videonu derste çocuklara göster ve de ki..
"Burda gördüklerinizi asla yapmazsanız, TV yayıncısı olursunuz!."

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA