Türkiye'nin en iyi haber sitesi
HINCAL'IN YERİ HINCAL ULUÇ

Galatasaray Adası’nı kurtarmak!..

Salı akşam üzeri, 90a çekiminden sonra, Ortaköy'de, Esma Sultan Yalısı'ndaki geleneksel Toplum Gönüllüleri Vakfı Kermesi'ne katıldım.. Ordan da Arnavutköy'e geçtim. Galeri Selvin'e.. Sevgili Selvin, 15 sanatçımızla katıldığı New York Sanat Fuarı'ndan döndü. Onda haberler vardır.. İkisinde de hoş saatler geçirdim. Hafta sonu anlatacağım sizlere de..
Şimdi mekânlara bakın.. Ortaköy, Arnavutköy.. Giderken Kuruçeşme'den geçtik tabii. Geçerken de, o dünya güzeli Boğaz'ın ortasında, terör eylemine uğramış gibi perişan, yarısı yıkık, Suada'yı gördük, mecburen.. Galatasaray'ın tarihi adasına "Suada" demekten nefret ettiğimi bilirsiniz.. Ama bu leşe "Galatasaray" demek de içimden gelmiyor.. Ada'nın bu hali, tam da kulübün halini yansıtsa da..
Suada'yı öyle dümdüz falan etmemişler.. Sadece, kaçak inşa edilen kapalı bölümlerin sütunlarını oluşturan demir çatıyı buldozerle indirmişler. Geriye iğrenç bir görüntü kalmış.. Öbür taraftaki kaçak yapılanma ve pis duvar aynen yerli yerinde. Boğaz öngörünüm bölgesinde, dünya cennetinde bir dehşet manzarası.. Hadi biz alıştık da, gelen geçen turist, terör saldırısı, hatta bombalanmış sanabilir..
Peki ne olacak bu leş?. Bütün yaz, sahile inenler, bakıp kusacaklar mı?.
Yıkan belediye, Ada'nın sahibi Galatasaray kulübüne ortalığı toparlaması için mühlet verdi mi?.
Bu Belediye mi?. Güldürmeyin beni.. Onlar sadece yıkmayı bilirler. Buldozer geçirdiler mi işleri biter. On yıl durur o leş orda, umurlarında olmaz!.
Peki ya Ada'nın sahibi Galatasaray!.. Kamuoyunu, İstanbul Halkını geçin.. Galatasaray camiasına, kulübün kongre üyelerine bir açıklama yaptılar mı?.
"Ey Galatasaraylılar, hiç merak etmeyin. yeniden doğan Galatasaray Adası, hızla elden geçirilecek ve üyelerimizin bu yaz ihtiyaçlarına karşılık verecek bir plaj olarak açılacaktır. Bu yaza yetiştirebilmek için şimdilik sadece güneşlikler, şezlonglar ve soğuk sıcak içecekler veren bir Amerikan bar ile, gün boyu atıştırmalık sağlayacak bir büfe hemen hizmet verecektir.. Ada'nın tamamen elden geçirilip, kulübe gelir de sağlayacak bir hale dönüştürülmesi işlemine ise yaz sonunda başlanacaktır!."
Bunu bile diyecek adam çıkmadı Galatasaray'da iyi mi?. Yıkım günü saçma sapan bir açıkla (ma) ma!.. Sonra herkes sus pus..
Niye?. Kulübün sahibi yok da ondan.. Var da yok!.. Birtakım yerlerde isimler var var ama bunlar kulübü maddi manevi batıranlar zaten.. Uçkurlarını toplamaktan acizler, Ada'yı yapacak öyle mi?. Yaparlar.. Riva gibi onu da satarlar.. Geçen gün yazdı gazeteler..
Özbek Kardeşlerin aile malına dönüşen Galatasaray, bu ülkeye getirdiği, öğrettiği, zamanında "Yenilmez Armadalar" oluşturduğu üç dalda, Futbol, Basketbol ve Voleybol'da, 10 yıldır ilk defa tek kupa kazanamamış.. Dursun Özbek sayesinde..
Galatasaray, tam da Özbekspor olduğu 2016-17 sezonunda, Fenerbahçe ile, kadın erkek tüm kategorilerde 27 defa karşı karşıya gelmiş. Fenerbahçe: 26- Galatasaray: 1!.. Yani Özbekspor, Fener'in şamar oğlanı olup perişan Aziz'i kurtarmış.
Mali durum daha da felaket.. "Kulübü kurtarıyoruz" diye eldeki mallar, Florya ve Riva, üç otuz paraya elden çıkarılmış. 510 milyonluk garanti çeki "Borcun faizinden kurtulmak için ana borcu ödemek" diye kırdırılmış. Sonunda banka borçları daha da artmış.
"Son 15 yılda bu kulüp soyulmuş. Bir yabancı şirkete bu 15 yılın araştırmasını yaptıracağım" sözü verilmiş.. Yaptırılmış, ama gizlenmiş. Özbeklerin kasasında duruyor.. Niye gizli?. Onların da mı ayıbı var, o 15 yılda?.. Yoksa şantaj için mi saklanıyor, rapor?.
Bunu bin kere yazdık.. Tek satır cevap yok..
Bu felaket yönetim, Mali Kongreden "İbra" aldı.. Kulübü batıran Dursun'un başarılı olduğu tek işi var.. Muhalifleri susturmak, hatta avukatı yapmak.. Kimler kimler döndü.. Ayakta kalan bir Fatih Altaylı.. Bu, içinde olmaktan artık gurur duymadığım için istifa ettiğim Kongre, bu rezil mali durumu yaratanları ibra etti. Niye?. Efendim, "İbra etmemek, Galatasaray etiğine uymazmış!."
Peki Adnan Polat'ı niye etmediniz?. O Galatasaraylı değil çünkü!. Şaştınız mı?. Bazılarının dazlak kafasında "Galatasaraylı" demek, "Okullu" demek çünkü..
Şimdi Özbek Kardeşler'in kulübü tamamen batırmasını önlemek için bir yapı oluşturuldu, gerçek, yürekten Galatasaraylılar tarafından..
"Galatasaray Yeniden" hareketi..
1600 imza toplanırsa, olağanüstü kongreye gidilecek ve Özbekspor yönetiminden bir an önce, kulübü tamamen yok etmeden kurtulunacak..
Ama bu hareketin karşısına da ayni laf çıktı..
"Seçilen yönetimin dönemini tamamlamadan devrilmesi Galatasaray Etiği'ne yakışmaz.."
Hay etiğiniz batsın sizin!.. Galatasaray batıyor umurunuzda değil. Hâlâ Özbek Kardeşlere kölelik peşindesiniz..
Şöyle bir soruşturdum.. "Galatasaray Yeniden" hareketi bin imzada takılmış kalmış. 8 bin üyeli kulüpten 600 tane daha yürekten Galatasaraylı olan, bu rezilliğe "Hayır" diyecek adam çıkmıyor iyi mi?.
Sportif olarak biten kulüp, batarsa kına yakacaklar..
Maksat "Etik" kurtulsun..
Etik demek, "Bir Dursun'a, Yüz Yıllık Galatasaray feda olsun" demek.. Onun bile farkında değil, bu, derinden gelen işaretlere göre el kaldırıp indiren adamcıklar..

***
Aslında Suada için çözümü tartışacaktım bugün.. Ama içim öyle yanıyor ki, durduramadım kalemimi..
Suada yarın artık!.
Yarını olmayan Galatasaray'ın Adası yarın!.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA