Türkiye'nin en iyi haber sitesi
HINCAL'IN YERİ HINCAL ULUÇ

Öyle bir konserle açıyorum ki!.

45. İstanbul Müzik Festivali, İstanbul'un Fethi'nin Yıldönümü'nde, 29 Mayıs'ta açıldı. Gidemedim. Ondan sonra bir kaç etkinliğe daha gidemedim. Maçlar, tv çekimleri falan filan.. Sonunda sıra benim açılışıma da geldi nihayet.
Bu gece saat 20.00'de en sevdiğim mekan Aya İrini'de olacağım.. Çünkü hem harika, hem de ilginç bir konser var. Kaçmaz..
Harika.. Çünkü dünyaca ünlü St. Petersburg Filarmoni Oda Orkestrası iki büyük piyaniste eşlik ediyor. Biri ulusal gururumuz, dünyaca ünlü Hüseyin Sermet. Öbürü, 2014 Yılında Enescu Piyano yarışmasında birinci olurken, en büyük üstatları kendine hayran eden Yunanlı genç Vassilis Varvaresos.
Sermet, Ravel'in Sol el için konçertosunu yorumlayacak.
Varvaresos, Prokofief seslendiriyor. O da sol el konçerto..
Niye " Sol el için" ikisi de..
Paul Wittgenstein Avusturyalı bir piyano ustasıydı. Birinci Dünya Savaşı'nda sağ kolunu kaybetti. Ama azmini ve piyano aşkını kaybetmedi. Sibirya'da esir kampındaki yıllarında, yeni çalma teknikleri geliştirdi. On parmakla çalınabilecek akorları, beş parmakla çalınır hale getirdi. Pek çok parçayı sadece sol elle çalınacak şekilde yeniden düzenledi. 30 yıla yakın, dünyanın her yerinde sol elle konserler verdi.
Sermet ve Varvaresos, işte o yılmaz, yenilmez piyanist anısına çalacaklar, bu gece.
Müziğini dinlemeye doyamayacağınız St. Petersburg Filarmoni ise, konseri Stravinsky ile açacak. Pulcinella..
Ve de klasik müziğin en sevdiğim, en dinlemeye doyamadığım parçalarından biriyle bitirecek..
Borodin.. Prens İgor Operası.. Poloveç Dansları!.
Unutulmaz bir gece yaşayacağız, özetle..

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA