Türkiye'nin en iyi haber sitesi
HINCAL'IN YERİ HINCAL ULUÇ

Feride üzülmüş ama..

"Aleve aydınlığı için teşekkür et, ama tükenmeyen bir sabırla gölgede durarak lambayı tutanı da unutma" demiştim dün, "Tarkan niçin Mega Star" diye yazarken ve Feride'den söz etmiştim, "Lambayı tutan" diye..
"PR" işlerini yönetiyordu Feride, yıllardan beri Tarkan'ın..
Sabah erkenden notu, ipadime düştü.
"Tarkan bir Mega Star ve işini de büyük bir titizlik ve bilinçle yapıyor. Arkasında her biri konusunda uzman çok önemli isimler var" diye başlıyor ve sahne düzeninden, ışıklara, seslere, orkestraya, her soruna koşan ve çözenlere dek isimler sayıp "Ben Okyanusta sadece bir damlayım" diyordu..
Bak Sevgili Feride, Bana onların varlığından ve katkılarından söz etmen gerekmez. Çünkü biliyorum.
Çünkü ben yıllarca bu işin içinde oldum. Modern Folk Üçlüsü ile birlikteydim. Başarının bir "Takım Oyunu" olduğunu benden iyi kimse bilemez..
Ama bir PR Direktörünün ne olduğunu da benden iyi kimse bilemez. Ben bu ülkenin ilk PR'cılarından biriyim. Yıllarca bu işi yaptım. Hocam Cüneyt Koryürek'ti. Fresno State'de "Reklam, Halkla İlişkiler ve Pazarlama" Fakültesi'ni bitirip gelmiş ve bu ülkenin bu üç konuda çalışan ilk ajansı Delta'yı kurmuştu.
Önce önüme dağlar gibi, kitaplar yığdı. Fresno'da okuduğu ders kitapları.. PR Şubesinden adeta mezun etti beni.. Sonra uygulamada yetiştirdi..
PR'ın ne olduğunu ve önemini bu yüzden en iyi bilenlerdenim..
Cüneyt Ağabey'le dünyanın en büyük şirketlerinde çalıştık.
Lufthansa.. Northern Electric..
Good Year!.
Gördüm ki, o dev şirketlerde PR Direktörlüğü "Başkan Yardımcılığı" düzeyinde. Yani doğrudan en tepedeki adama bağlı ve tüm tavsiyelerini doğrudan ona yapıyor. Tüm uygulamalarda baş rolü oynuyor.
Bugün bizde yazılmış haberleri gazetelere mailleyenlere PR'cı deniyor, ne acı?.
Betül Hanım (Dormen) PR'cıydı. Alaattin Asna..
Vakko'nun Vakko olmasında Bay Vitali'nin sağ kolu durumundaki Deniz Adanalı'nın, sonra Berna Sağlam'ın katkısını kim unutabilir ki?.
Elvis Presley "Dünya Çapında Mega Star"dı değil mi?.
Orkestrasından, sahne, ışık ve ses düzenlerinde, dünyanın en büyük uzmanları çalışmadı mı Feride..
Bugün hangisinin adını hatırlıyor dünya?.
Ama bir Thomas Andrew Parker var ki, şov dünyası ezber bilir.. O dünyadaki adı "Colonel/Albay Tom Parker"dır..
Bir Elvis konserini açarken, komedyen Nipsy Russel "Her şovmen, her gece yatağına giderken, 'Yarın sabah uyandığımda yatağımın altında bir Colonel Parker bulayım' diye dua etmeli" demişti.
Albay Parker, Elvis için neyse, ben de Modern Folk Üçlüsü için oydum..
Ya da mesela Erkan Özerman, Esin Afşar, Hümeyra ve daha kimler kimler için neyse.. Halkla İlişkiler Danışmanı ve menecer..
Tarkan'ın, başarılı olan pek çok insanın, kurumun arkasında çok muhteşem takımlar var. Onların hakkı verilir, adları anılır, yazılır çizilirler..
Ama PR'cılar bu ülkede "Gölgede kalanlar" olmuştur, hele son zamanlarda..
Kurumdan gazeteye bülten çantası taşıyanlara PR'cı denir olmuştur bu yüzden.. Yevmiyeyi almak için kuliste bekleyen de Menecer..
Senin Tarkan Takımı içindeki işinin ve yerinin hakkını vermek, PR'ın ne kadar önemli ve önde bir iş olduğunu bu fırsatla herkese ve her kuruma hatırlatmak için, kalın ve kırmızı bir kalemle "Alt çizgisi" koyma ihtiyacı duydum o kadar, Feride!.
Yaptığın işin ne kadar zor, ne kadar mucizevi olduğunu, ama o kadar da gölgede kaldığını en iyi bilen kişilerden biri olarak istedim.
O kadar!.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA