Türkiye'nin en iyi haber sitesi
HINCAL'IN YERİ HINCAL ULUÇ

Beni papaz evlendirdi!..

Bu taraftaysan, öbür tarafın yaptığı her şey kötü.. Öbür taraftaysan, bu taraftakilerin hepsi rezil..
Peki o zaman, hem de tepesinde olduğumuz Orta Doğu'nun değil sadece, dünyanın yaşadığı bu kritik ortamda nasıl el ele vereceğiz, nasıl başaracağız, nasıl çözümler bulacağız sorunlara..
Ama derdimiz çözmek değil. Tersine, her şeyi sorun yapmak!.
İşte son örnek?.
İmam nikahı, nerdeyse rejim, nerdeyse devletin geleceği meselesi oldu..
Herkes kendi tarafından daldı, öte yana söverek..
Oysa çözüm ortada duruyor, el ele versek..
Yaşadım.. Yazdım.. Eski okurlar bilirler.. Teklif de ettim..
Beni Holly ile bir papaz evlendirdi. Annesi, fevkalade ama, fevkalade dini bütün bir kadındı. 150 dolar işsizlik maaşı alırdı devletten, 50 doları doğrudan kiliseye giderdi. Kalan 100 dolar ve yakınlarının desteği ile ayakta kalırdı, kadıncağız..
Kızının bir yabancı, hele bir Müslümanla evlenmesine karşı çıkmamıştı. Tek dileği vardı. Kızının nikahını bir rahip kıyacaktı.
Yaşlı kadının inançlarına niye direneyim ki?. Öyle mutlu olacaksa, olsun..
Arizona eyaletinde evlenme işlerini bizdeki Sulh Hukuk Hakimlerine denk gelen yargıçlar yapıyor. Belediye yerine, yargıca başvuruyorsunuz. Evlenmeye engel haliniz olup olmadığını onlar soruşturuyorlar. Yoksa bir "Evlenme Belgesi" hazırlıyor yargıç. Belgenin sol altında yargıcın imzası var. Sağ alt köşesi boş..
İsterseniz hemen orda sizi evlendirip, sağ alt köşeyi de o imzalıyor, iş bitiyor. Yok sizin başka türlü evlenme düşünceniz varsa, mesela bir ünlü salonda büyük bir düğün yapacaksanız, kimi isterseniz o gelip nikahı kıyıyor ve sağ alt köşeyi imzalıyor. İster ABD Başkanı, ister mahalle bakkalı..
Kayınvalide dedi ki, "Bu ikinci işi yapacak, bir rahip olsun. Grand Canyon kenarına gidelim. Orada güneş doğarken rahip gelip sorsun.. "Kızım Holly, oğlum Hıncal, ölüm sizi ayırıncaya kadar birlikte olmaya söz veriyor musun" sorusunu.. Ona verelim "Evet"lerimizi..
Aynen öyle yaptık..
Dönüşte yazdım defalarca..
"Bunu kendimize uyarlayalım" dedim.. "Belediye hazırlasın belgeyi. Sol alt köşeyi Belediye Başkanı imzalasın. Sağ altı kimi istersek, ona kıydıralım nikahı, o imzalasın. Böylece bu ülkede büyük sorunlar yaratan "İmam Nikahı" pürüz olmaktan çıksın. Yasallaşsın.
Şimdi bunun akla ters yanı var mı, iki tarafa da soruyorum.. Var mı?.
O zaman niye el ele verip çözmüyorsunuz, herkesi tatmin edecek şekilde?.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA