Türkiye'nin en iyi haber sitesi
VOLKAN ÜSTÜYILDIZ

Avrupa'da zafer gecesi

Karşıyaka tarihinin ilk THY Avrupa Ligi maçında son 4 sezonda 3 kez final-four oynayan İspanyol devi Barcelona' yı devirerek gövde gösterisi yaptı

THY Avrupa Ligi C Grubu ilk maçında tarihinin ilk maçına çıkan Pınar Karşıyaka, Barcelona Lassa'yı 71-62 yenerek muhteşem bir start verdi. Ufuk Sarıca'nın öğrencileri güçlü rakipleri önünde hiç geri adım atmazken taraftarının müthiş desteği ile harika savunma yaptı. Devreyi 29-27 önde geçen Kaf Kaf 3. çeyrekte Avrupa Ligi'nin en tecrübeli oyuncularından Kerem Gönlüm'ün de devreye girmesiyle maçı koparttı. Son 10 dakikaya 54-38 üstün giren temsilcimiz maçtan da 71-62 galip ayrılarak herkese 'beni de planlara dahil edin' mesajı yolladı.

TECRÜBE KONUŞTU
Avrupa Ligi'nde gecenin ikinci zaferi Darüşşafaka Doğuş'tan geldi. D Grubu'ndaki yeşil-siyahlılar, İtalyan ekibi Sassari'yi uzatmada yenerek ilk maçlarını kazandılar. Yeni takım olmanın zorluğunu yaşayan Darüşşafaka buna rağmen 7/16'lık serbest atış yüzdesini 21 hücum ribaunduyla telafi etti. Maçı 66-66'ya getiren Bjelica son saniyede işi erken bitirme şansını tepti. Uzatmada tecrübeli oyuncularının ağırlığını koymasıyla Daçka 83-74 kazanmayı başardı.

ÇOK DEĞERLİ BİR ZAFER
Pınar Karşıyaka'nın başantrenörü Ufuk Sarıca, Barcelona zaferinden sonra çok mutluydu. "Çok değerli bir galibiyet aldık" diyen başarılı koç "Barcelona geleneği olan ve bu sezon çok ciddi yatırım yapan takımlardan biri. Böyle zor bir maçta kazanmak beni çok mutlu etti. Hücumda biraz telaşlıydık ama savunmada çok iyiydik. Rakibe açık alan, 2-3 hızlı hücum dışında fırsat vermedik. Hem ilerisi için hem de bugün için çok değerli bir galibiyet aldık" şeklinde konuştu.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA