Türkiye'nin en iyi haber sitesi
YENİ BAKIŞ MEVLÜT YENİ (AKDENİZ)

Pırıl pırıl Antalya sabahı

Yurdun tamamını kara kış esir almış durumda. Kapanan yollar, ulaşılamayan köyler, yollarda kalan araçlar, kurtarılmayı bekleyenler…
Düne dair gündemin ilk maddelerini oluşturan gelişmelerdi…
Antalya sabahında güneşli pırıl pırıl bir güne uyanmanın verdiği mutluluk var üzerimde.
Bir Pazartesi buluşmasıyla daha beraber olmanın heyecanı olsa gerek.
Geride bıraktığımız haftanın yoğunluğunu harmanlıyorum hafızamda…
Zamanı ne denli kolay tükettiğimize tanıklık ediyorum.
Bunca yoğunluk, bunca koşturmanın arasında unuttuklarımızın affına sığınıyorum.
Geçen haftaki Sabah Akdeniz manşetlerine bir göz atalım…
Pazartesi günü Burdur Doğa Derneği'nin yaptığı araştırma sonucu ortaya çıkan çarpıcı verileri içeren Burdur Gölü'nün çekilmesiyle son bir yıl içersinde dikkuyruk kuşu sayısının yüzde 64 azaldığı, bu rakamın son 22 yılda yüzde 93'e ulaştığını 'Burdur Gölü'nün Kuşları Kayboldu' manşeti ile duyurduk.
Salı günü 'Avrupa'nın kışı turizme yaradı' manşetimizde Antalya'da kamp yapan Doğu Avrupa ülkesi futbol takımlarının, kış koşulları nedeniyle kamp sürelerini uzattıklarını gündeme getirdik.
Çarşamba günü ise Antalya Tanıtım A.Ş'nin şehrin bütün turizm bölgelerini ilk kez tek çatı altında tanıttığı EMITT Fuarı'nda Antalya standının 'en iyi stant' ödülü almasını 'EMITT'TE Birlik Ödülü getirdi' manşeti ile haberleştirdik.
Perşembe günü BAKA'nın düzenlediği Hindistan Yatırım ve İşbirliği Fırsatları Toplantısı'ndan milyon dolarlık anlaşma çıkmasını 'Batı Akdeniz'den Hindistan'a köprü' manşeti ile tarihe not düştük.
Cuma günü 20 Yaş Altı 2013 Dünya Kupası'na Antalya'nın ev sahipliği yapacağını 'Antalya'da 2013 coşkusu' manşeti ile gündeme getirdik.
Cumartesi günü Türkiye'de ilk kol naklinin kahramanı Cihan Topal'ın Antalya'da çift kol nakli olan Atilla Kavdır'ı ziyaretinde söylediklerini 'Kendi kollarım gibi mutluyum' şeklinde manşete taşıdık.
Pazar günü her yıl milyonlarca çocuğun tanıştığı Antalya'da 2011 yılında toplam 11 milyon turistten 2 milyonunun çocuk olduğuna dair haberimizi 'Antalya 2 milyon çocuğun kalbinde' şeklinde manşetten gündeme getirdik.
Bir haftayı bu manşetlerle geride bırakırken, bölgeye ilişkin tüm yaşanmışlıkları tarihe not etmeyi de ihmal etmedik.
Peki öyleyse, mutlu haftalar…

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA