Türkiye'nin en iyi haber sitesi
YENİ BAKIŞ MEVLÜT YENİ (AKDENİZ)

EXPO 2016 ve endişeler

Antalya tarihinin en büyük uluslar arası organizasyonu EXPO 2016 ile ilgili hem mutluluğumu hem de endişelerimi defalarca kez dile getirdim.
Olumsuzlukları, tedirginlikleri sıralarsak bitmez... Geç kalınması, yeterince önemsenmemesi, her kesimin kucaklanamaması gibi birçok sıkıntı var. Ama artık bu olumsuzlukları değil, neler yapılabileceğini konuşmamız gerekiyor...
Çarşamba günü Antalya'da gerçekleştirilen toplantı Sabah Akdeniz'de Perşembe günü tüm ayrıntıları ile manşette yer aldı. Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker'in "EXPO yönetiminde yerel güçler söz sahibi olacak" açıklaması bizim için yeterliydi. En yetkili ağızdan, Antalyalıları en tedirgin eden soruna getirilen bu yaklaşım tabii ki bizi mutlu etti. Bakan diyorsa, bizim artık kendi kendimizi 'acaba'larla tedirgin etmemize gerek yok. Umarız tarihin bu en büyük organizasyonuna, hem kentimize hem ülkemize yakışır şekilde hazırlanırız...
EXPO 2016'nın dışında Sabah Akdeniz'in manşetlerinde geçen hafta boyunca önemli haberler vardı.
Pazartesi günü Alanya'daki 5 golf alanının turizm merkezi ilan edilip, tahsislerinin de Mayıs ayında yapılacağını 'Alanya'da gol atağı' manşetiyle okuyucularımıza duyurduk.
Salı günü manşetimiz Beldibi'ydi. 'Referandum karmaşası' başlığıyla ve tüm ayrıntılarıyla işlediğimiz haberde Beldibi halkının yüzde 56 oyla Göynük'e bağlanmak istediğini ancak referanduma katılanların sayısının az olduğunu belirten Konyaaltı Belediye Başkanı Muhittin Böcek'in 'Bu sonuç onaylanmaz' açıklamasını haberleştirdik.
Çarşamba günü Sabah Akdeniz'in manşetinde güzel bir haber vardı. 'Her ilçeye anaokulu, her okula anasınıfı' kampanyası kapsamında Antalya Valisi Ahmet Altıparmak tarafından açılan 2 anaokulu ve 6 anasınıfını 'Hayırseverlerin eğitim gururu' başlığıyla manşete taşıdık.
Cuma günü manşetimiz 'Barış Suyu elde kaldı' başlığını taşıyordu. Manavgat'ın suyunu ekonomiye kazandırmak için 20 yıl önce başlatılan projenin, ASAT'ın da vazgeçmesiyle yine uygulanamayacağını bu haberle kamuoyuna duyurduk.
Antalya'da 65 yaşüstü kadınların okuma yazma oranının yüzde 71.5'a yükselmesi 'Helal olsun ninelerimize' başlığıyla Cumartesi günkü Sabah Akdeniz'in manşetindeydi. Türkiye ortalamasının çok çok üzerinde olan bu orana nasıl ulaşıldığını yetkili isimlerin açıklamalarıyla işledik.
Haftanın son gününde de Antalya Havalimanı 2. Dış Hatlar Terminali'nin ve 2012 turizm sezonunun açılışına 'Dev yatırımlarla sezona merhaba' başlığıyla manşette yer verdik...
Bir hafta daha genelde olumlu ve bizi mutlu eden haberlerle geçti...
EXPO 2016 gün gün yaklaşıyor. Kentimiz, bölgemiz ve ülkemiz için çok önemli olduğuna inandığımız bu organizasyon için herkesin el ele, omuz omuza çalışması gerekiyor...
Bakan Eker'in 'EXPO yönetiminde yerel güçler olacak' sözünün bir an önce hayata geçirilmesini ve artık tedirginliklerin, endişelerin son bulmasını diliyorum.
Tüm okurlarımıza iyi haftalar...

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA