Türkiye'nin en iyi haber sitesi
SEVİLAY YAZIYOR SEVİLAY YÜKSELİR

Bir of da Egemen Bağış'tan...

Paris sokaklarında Türkiye adına son derece olumlu düşünceler olduğunu görünce haliyle Avrupa Birliği üyeliğimiz için müzakereleri yürüten Bakan Egemen Bağış'a sordum; "Sokaktaki Fransız Türkiye'yi çok seviyor. Ve birçoğu üyeliğimizi destekliyor. Hal böyleyken neden Sarkozy ve ekibi bizim üyeliğimize karşı duruş gösteriyor?"
Bakan Bağış, uzun uzun anlattı bir gün evvel Fransız yetkililerle yaptığı görüşmelerin içeriğini. Fransız yetkililer, "İmtiyazlı ortaklık fikrinden vazgeçtik. Biz de, tam üyeliğiniz konusunda görüşmelerin devam etmesini arzu ediyoruz" mesajını vermişlerdi Bağış'a...
Baktım ki yüzüne bir hoşluk, mutluluk gelmiş Bakan Bağış'ın aldığı bu garantiden... Dedim ki; "Bu mesaj çok önemliydi galiba..."
"Ne diyorsun... Bunu söyledikleri an bir of çektim ki sorma. Göreve geldiğim günden bu yana Fransızlara çok ayrı projelerle geliyorum. Büyük efor sarfediyorum onlar için anlayacağın. Çok şükür ki bu son görüşme istediğimiz düzeyde gerçekleşti. Aldığım bu mesaj üyelik yolundaki Türkiye'nin önünü tıkayacak bir engelin daha aşıldığını gösteriyor bize...Söyle bana şimdi...Ben of çekmeyeyim de kim çeksin!"

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA