Türkiye'nin en iyi haber sitesi
SEVİLAY YAZIYOR SEVİLAY YÜKSELİR

Kürtlere neden kiralık ev verilmez? (2)

Ahmet Türk'ün yaşadığı "ev krizi"ne dair bir yazı kaleme aldım. Ayrımcılığın ne berbat bir şey olduğunu daha iyi anlatabilmek için de Kürt kökenli olan eşimin geçmişte yaşadığı benzer bir olayı paylaştım sizlerle...
Gayem, statükocu ve aşırı milliyetçi bazı okurların kendilerini bir an olsun Kürt yurttaşlarımızın yerine koyup, yaşanan bu dramatik olayların insanlar üzerinde yarattığı tahribatı anlamalarını sağlamaktı.
Üşenmedim oturup tek tek okudum posta kutuma gelen mesajları...
Arada, "Haklısınız. Ahmet Türk'ün de, eşinizin başına gelen de gerçekten çok üzücü. Böyle olmamalı. Bu tür olayların bu yüzyılda yaşanmaması gerekiyor" mealinde mesajlar olsa da çoğunluğun düşüncesinin ne yazık ki negatif olduğunu gördüm. İşte bugün sizinle oldukça ilginç bulduğum bu negatif tepkilerden derlediğim birkaç okur yorumunu paylaşacağım. Ve huzurlarınızda kendilerine tek tek cevap vereceğim.
Süleyman A.: Avşa Adası'ndaki "Ev sahibesi kadının" kocanıza verdiği tepkiden haklı olarak şikâyet ediyorsunuz. Ama konu bu kadar basit mi? Siz, o "ev sahibesi kadın"ı anlamaya, empati kurmaya çalıştınız mı hiç?
Cevap: Bakın Süleyman Bey, benim için bir insanın kökleri değildir öncelikli olan... Eşimi, iyi insan olmak için gereken tüm özellikleri karakterinde taşıdığı için sevdim ve onunla hayatımı birleştirdim. O benim hayatta tanıdığım en güzel insanlardan biri ve oğlumun biricik babası. O nedenle hiççç uğraşmadım o kadının yaptığı ayrımcılığı filan anlamaya. Ha ayrıca, ne sizi, ne de o ev sahibesi kadını anlayabileceğimi sanmıyorum. Çünkü ben öyle bir ruh yapısına sahip değilim. Size enteresan gelebilir ama yaşamım boyunca hiç kimseye ayrımcılık yapmadım. Çünkü herkes eşittir benim yüreğimde. Nazarımda sokaktaki simitçi ile dünyanın en zengin adamı arasında yaradılış itibarı ile bir fark yoktur. Anladınız mı beni?
Metal Storm: Çıkışmaya kalkmayıp, yazlık sahibesine sorsaydınız keşke o soruyu... Varsayalım sahibesiniz ve yazlığınızı kiralayacaksınız. Sevilay Yükselir kimlere kiralık ev vermez?
Cevap: Madem soruyorsunuz söyleyeyim. Sevilay Yükselir, tüm dünya halklarının eşit yaratıldığına ve hiçbir ırkın diğer ırklardan üstün olmadığına, dünyayı huzura kavuşturacak tek çözümün halklar arası kardeşliğin ve barışın olduğuna inanan herkese evini de verir, yüreğini de...
Serkan Y.: Ayrımcılığın yapılmamasını inanın biz Türkler, Kürtlerden daha çok istiyoruz... Ama başaramıyoruz...
Cevap: Aslında bu mesajın başında "Kürtlere neden ev verilmez?" sorusuna cevap vermişsiniz maddeler halinde ama ben onları çok ürkütücü bulduğum için buraya yazmadım. Belli ki sizin kafanız karışık. Hem "Kürtlere ayrımcılık yapılmasın" deyip, hem de nasıl o yorumları aktarmışsınız mesajınızda anlayamadım. Bütün Kürtleri terör yanlısı ve bölücü diye damgalamak yakışır mı insanlığa? O zaman dünyanın başka bir yerinde, başka ırkların Türklere yaptığı ayrımcılığı da kabul etmek durumunda değil miyiz? Lütfen hatırlayın 11 Eylül sonrasını... Unuttuk mu, Müslüman kökenli olduğu için bütün Türklere ve Araplara yapılan Amerikan muamelelerini...

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA