Türkiye'nin en iyi haber sitesi
SEVİLAY YAZIYOR SEVİLAY YÜKSELİR

Ekrem Dumanlı'ya açık uyarı!

Hani başka bir gazete, Cevdet İlhan Günay'ın, son derece abuk ve anlamsız bulduğum, "Yargıda bir yere gelebilmek için Tunceli-Sivas-Erzincan kökenli olmak lazım" açıklamalarını taşısaydı sayfalarına, "Geç Sevilay! Üzerinde durma!" diyecektim.
Ama bütün Alevi toplumunu hedef alan bu tahrikkâr açıklamaları kamuoyuyla paylaşan gazete Zaman gazetesi olunca duramadım.
Çoğu kez şahit olduk hep beraber, isteğe ya da talimata göre kalem oynatan, açıklamalar yapan kişilerin Ergenekon Süreci'ne dair yorumlarında, "Bu senaryo, Emniyet'teki F tipi kadrolaşmanın ya da yapılanmanın bir ürünü" dediklerini...
Peki nasıl oluyor?
Yani, Gülen Cemaati'nin eline geçtiği söylenen polis teşkilatının tüm uygulamalarından tamamıyla kendilerinin sorumlu tutulamayacağını her fırsatta dile getiren Zaman gazetesi yöneticileri, tüm Alevileri hedef alan ve onları inciten bu tür açıklamaları sayfalarına ne için, hangi amaçla taşıyor?
Yani bilmiyorlar mı bu tür haberlerin ve açıklamaların aslında, geçmiş zeminlerini kaybettikleri için yeni bir zemin arayışında olan ırkçı-bölücü ve kafatasçı tezgâhtarların ekmeğine yağ sürdüğünü.
Bilmiyorlarsa çok yazık!
Bilerek yapıyorlarsa daha da yazık!
Belki farkında, belki değil ama Zaman gazetesi bu yayın politikası ile sayıları 10 milyondan fazla olan Alevilerin fena halde antipatisini kazanıyor!
Ayrıca uyarmak zorundayım ki, gazetenin Alevilere bu yaklaşımı cemaatin lideri Fethullah Gülen' in yaklaşımıyla da hiç örtüşmüyor!
Daha açık söyleyeyim...
Ekrem Dumanlı bu yayın politikası ile Fethullah Gülen ile adeta zıtlaşıyor!
Şaka yapmıyorum...Tamamen bir gerçeği haykırıyorum!
Bakın Gülen diyor ki bir açıklamasında: "Bir yönüyle (Sünnîler ve Alevîler) Türk toplumunun iki kesimi. Eğer bunlar vuruşturulmak isteniyorsa, birbirine düşürülmek isteniyorsa, en azından bir yanı itibarıyla vuruşma düşüncesini kırarsak, ayağımızın altına alırsak, karşı taraf sallayacağı yumruğu boşa sallamış olur, buna meydan vermemiş oluruz. Ben, Alevî vatandaşlarımızdan çok ciddî civanmertlik gördüğümü söyleyebilirim. Çok azını istisna edebiliriz. İcabında caminin yanında Cemevi de yapabiliriz. Kimi okumak, kimi düşünmek istiyorsanız söylersiniz."
İnanmıyorsanız, Fethulllah Gülen'in adını taşıyan internet sitesine bir göz atın derim. (http://tr.fgulen. com/content/view/226/141/)
Özetle; Bilerek ya da bilmeyerek, Zaman gazetesi son dönemde Alevileri hedef alarak yaptığı bu haberlerle tarihsel yanlışlara imza atıyor. Ve en kötüsü de, "Ben insan olma özelliğini taşıyan herkesi seviyorum ve kucaklamak istiyorum" diyen Fethullah Gülen'in bu söylediklerinde gerçekten samimi olup olmadığına dair, çakmalar arasında değil ama gerçek liberal ve demokratlar arasında şüphe uyandırıyor!

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA