Türkiye'nin en iyi haber sitesi
SEVİLAY YAZIYOR SEVİLAY YÜKSELİR

Kürtler yok muydu bu Cumhuriyet kurulurken Hıncal Ağabey?

Köpürmüş yine bana. Fedon'un yılbaşı gecesinin sonunda 10. Yıl Marşı'nı söylemiş olmasını eleştirmeme vermiş veriştirmiş pek güzel dünkü yazısında. Bir de sormuş: "Seni ne rahatsız etti Sevilay? Türk'üz lafı mı, Cumhuriyet haykırışı mı?"
Madem sormuş, cevap vereyim kendisine:
Elbette ki Cumhuriyet haykırışı değil Hıncal Ağabey'im! Çünkü bu Cumhuriyeti bu toprakların üzerinde yaşayan tüm insanlar birlikte kurdu. Türk, Kürt, Laz, Çerkez, Arap kökenli dedelerimiz birlikte savaş verdi bu toprakları işgal edenlere karşı. Çanakkale'de şehit düşen Kürtlerin sayısını, Çerkezlerin hangi bedelleri ödediğini, senin köklerinin dayandığı memleket olan Gaziantep'te Arap kökenli yurttaşlarımızın nasıl direniş gösterdiğini, Karadeniz'deki Temel kardeşlerin oralara girmek isteyen düşmanı hangi uyanıklıkları ile geri püskürttüğünü sen benden daha iyi bilirsin Hıncal Ağabey...
Anlayacağın benim rahatsız olduğum içeriği son zamanlarda statükocu ve bazı bağnaz Kemalistler tarafından boşaltılıp başka bir hale dönüştürülse de Cumhuriyet haykırışları falan değil! Çünkü o Cumhuriyet'in kuruluşunda benim dedelerimin olduğu kadar Kürt, Laz, Arap, Çerkez ve diğer etnik köklere sahip olanların dedelerinin, ninelerinin de hakkı vardır!
Benim rahatsız olduğum tam da senin üzerine bastığın gibi, şu "Türk'üz!" lafıdır.
Çünkü bu laf bir dayatmadır, Türk olmayana ustacığım!
Söyler misin bana lütfen? O marşın içindeki "Türk'üz, bütün başlardan üstün olan başlarız; Tarihten önce vardık, tarihten sonra varız. İmtiyazsız, sınıfsız kaynaşmış bir kütleyiz" sözleri ırkçılık, ayrımcılık, kafatasçılık değildir de nedir?
Türk kökenli olmayan yurttaşlarımızı, cebren, "Atalarının bu ülkenin kuruluşunda emeği olsa da, onlar da Kurtuluş Savaşı'nda kanlarını akıtmış olsalar da bu topraklar için, sen Türk'sün kardeşim! Türk'üm diyeceksin! Çünkü Türklük üstünlüktür! Türk olmak ayrıcalıktır!" diye bas bas bağırtmak insan hakkının neresine, hangi demokratik anlayışına sığar Hıncal Ağabey?
Sadece sana cevaben değil...
Bana iki gündür, "Bölücü! Vatan haini! Kahpe! Namussuz!" diyerek ağza alınmayacak hakaretleri, küfürleri gönderen çok değerli okurlarıma karşılık olarak da şunu çok açık ve net yazıyorum! Diyorum ki:
Bu yüzyılda... Üstelik de AB'ye aday olan bir ülkede...
İçeriği tamamen ırkçı ve şövenist söylemlerle dolu olan bu marşı söylemek ve insanlara söyletmeye kalkmak faşizanlıktan başka bir şey değildir!
Tez elden yasaklanmalıdır!
Katiyen söylenmesine izin verilmemelidir! Onun yerine yepyeni bir marş yazılmalıdır!
Kardeşlik ve barış mesajları içeren...
"Türk'üzzzzz" diye ciyak ciyak bağırtan değil! "İnsanız hepimiz be! Adamız işte kardeşim! Var mı daha ötesi?" dedirtebilen...
Not: Yeni yılın kutlu olsun bu arada. Sen benim başımın tacısın. Canımsın... Ciğerimsin:))

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA