Türkiye'nin en iyi haber sitesi
SEVİLAY YAZIYOR SEVİLAY YÜKSELİR

Binnaz Toprak; "CHP'nin iki okunu sorgulamak lazım!"

Profesör Doktor Binnaz Toprak ismi bir değerdir. CHP'nin yeni dünya düzenine uyum sağlamasında aracılık edebilecek nadir isimlerden biridir. CHP'lilerin kıymetini bilmeleri lazım ama sanmıyorum. Bakın Binnaz Hoca aday gösterildiğinde çok sevinmiştim ama seçildiğinde de, "İşiniz çok zor! Ne kadar dayanacaksınız bu statükocu zihniyete çok merak ediyorum!" diyerek uyarmıştım. O da, "Bişi olmaz! Statüko filan yok artık partide. Genel Başkanımız parti içerisinde son derece demokrat bir tavır sergilenmesi konusunda büyük hassasiyet gösteriyor" cevabını vermişti. Ama dün 9 Temmuz'daki parti meclisinde Binnaz Hoca ile ilgili yaşanan tartışmayı öğrenince, naçizane tavsiyeme, uyarıma, verdiği cevap geldi aklıma hemen. Hocanın toplantıda seçim sonuçlarını değerlendirirken sarfettiği sözler nedeniyle kıyamet kopmuş! "Bence CHP'nin iki okunu, Laiklik ve Devletçilik ilkelerini sorgulamamız gerekiyor. Yenilginin temel sebepleri bu iki ilke!" ifadesine önce Nur Serter, "Partimizin temel ilkeleri üzerinden konuşmayın lütfen!"ardından da Sacit Yıldız, "Konuşmalarınıza dikkat edin!" diye karşı çıkmış.
Bunun üzerine de Binnaz Hoca şaşırıp kalmış tabii. Söylediği bir cümle üzerine ayağa zıplayanları görünce ne yapacağını bilememiş. Geri adım atmamış atmasına ama tartışma daha fazla uzamasın diye de susmayı tercih etmiş.
Şimdi Hoca'ya dönüp, "Ben demiştim size değil mi hocam? Bu partide statüko bitmez! Çünkü oturduğu zemin statükodan inşa edilmiş!" demek istemiyorum. Çünkü çok geç artık. Hoca artık statükonun göbeğinde. Olan oldu! Kendisinden bundan sonra beklenilen şey çıkışlarını cesaretle devam ettirmesidir. Yıllardan beri sol gösterip sağ vuran ve "Biz solcuyuz!" deyip ahkam keserek sol'un önünü tıkayanlara karşı mücadelesini tam gaz devam ettirmesidir.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA