Türkiye'nin en iyi haber sitesi
SEVİLAY YAZIYOR SEVİLAY YÜKSELİR

Çadır çözüm değil! Çözüm prefabrikte!

Dünkü yazımda daha çok Erciş'e yer verdim. Çünkü Erciş'teki durum gerçekten vahim! Evet. Van'da da binalar yıkılmış. Van merkezde yaşayanlar da çok perişan. Orada da o korkunç sarsıntıyı geçirmiş birçok insan evinde kalmıyor, kalamıyor. Ya arabasında, ya da bulabilmişse çadırda yaşıyor. Ama yine de Ercişlilere göre daha şanslılar. Çünkü genel olarak binaların durumu daha iyi. Yıkılan toplam bina sayısı 71! Bunun sadece 6'sı Van'da! Buna mukabil hasarlı binaların durumu da çok farklı değil tabii. Van'da ağır ya da orta hasar alan çok bina var ama bir o kadar da dimdik ayakta durabilen, küçük çatlaklarla depremi atlatabilen binalar var.
Oysa Erciş... Silindir geçmiş sanki üzerinden. Ya tuz buz etmiş binaları! Ya da kırıp, parçalayıp öylece bırakmış.
Kar soğuğu bölgeye yavaş yavaş sirayet etmeye başladığı için, haklı olarak Van Valisi Münir Karaloğlu, "Bundan sonraki artçı sarsıntılarda, ağır ve orta hasar olmayan vatandaşların evlerini kullanmada herhangi bir sorun yok" demiş. İyi demiş, doğru demiş de!
Erciş'te oturabilecek bir bina kalmamış ki! Bütün evler, ki buna tek katlılar dahil, "feci derecede hasar görmüş" diyor konuştuklarımız.
Vanlılar hasarsız olan binalarına girip oturabilirler pekala ama Ercişliler ne yapacak?
Çözümün iki yolu var:
1) Ya Ercişliler o bölgeden derhal başka bölgelere nakledilmeli...
2) Ya da geçici olarak prefabrik evler yapılmalı!
Çadır, çadır da... Nereye kadar?
O çadırlar geceleri eksi 10'u gören vatandaşı nasıl soğuktan koruyacak? Bunu da düşünmemiz lazım...

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA