Türkiye'nin en iyi haber sitesi
SEVİLAY YAZIYOR SEVİLAY YÜKSELİR

"O Köşk'e çıkacak, ben de başbakanı olacağım!"

Önceki gün Yeni Şafak'ta Tamer Korkmaz Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül ile ilgili hayli ilginç bir yazı kaleme aldı. Başlığını,"Tarhana çorbası neyin habercisidir?" koyduğu makalesinde enteresan iddiaları ardı ardına sıralayan yazara göre kısa bir süre önce Taraf gazetesinde yaşanan kopmaların ve gazetedeki yeniden yapılanmanın arkasında derin bir takım meseleler var. Boğaz'daki bazı yalıların sahibi olan yaşlı kurtların Sarıgül'ün siyasi geleceği ile ilgili hummalı bir çalışma içinde olduklarını, onu siyaseten daha ileri noktalara taşımaya çalıştıklarını öne süren Korkmaz özetle şöyle diyor; "Başını Rahmi Koç'un çektiği ve aralarında bazı eski siyasetçilerin, bazı medya patronlarının da olduğu oluşum Sarıgül'ü ya İstanbul'a belediye başkanı ya da başbakan yapmayı kafaya koymuş. Oluşuma en büyük desteği verenlerden biri de Tarhan Erdem. Son günlerde Erdem'in CHP'nin İstanbul'u alabilme ihtimalini dillendirmesi ve bunun formüllerini ortaya koyması... En yakın çalışma arkadaşı, KONDA'nın Genel Müdürü Bekir Ağırdır'ın Taraf gazetesinde yazmaya başlaması ve onun yazmaya başladığı gün gazetenin Sarıgül'ün, '8 bin kişiyle CHP'ye gelirim' açıklamasını manşet yapmış olması kesinlikle tesadüf değil!"
Aslında en doğrusu yazının tamamını okumanız. Çünkü doğru mu değil mi bilemiyorum ama Korkmaz'ın neden böyle düşündüğünü anlatmak için ortaya koyduğu argümanlar hakikaten şaşırtıcı. Tamam. Sarıgül'ün TÜSİAD'cı patronlar ve Hüsamettin Özkan, Mesut Yılmaz gibi siyasetçiler tarafından desteklendiği bilgisi yeni bir bilgi değil. Bilirsiniz bu mealde bilgilerin çoğunu ben de yazmıştım vaktinde ve hatta söz konusu oluşuma, 'Sarıgül Dostları' adını vermiştim. Ancak Korkmaz'ın yazısında çok yeni ve bambaşka bir şey var. O da bizim meşhur Sarıgül Dostları'nın Taraf gazetesinde onun geleceği adına bir operasyona girişmiş olduğu bilgisidir. Doğruysa gerçekten çok bomba şeyler olacak önümüzdeki süreçte Türkiye'de diyebiliriz. Ne göreceğiz, ne yaşayacağız bilmiyorum ama bugünkü yazıyı bitirmeden evvel ben de başka bir anekdot aktarmak istiyorum sizlere Sarıgül'le ilgili. Geçen hafta seyahatteydim biliyorsunuz. İrlanda'da. Dublin'de bir sohbet sırasında yine bu konu gündeme geldi. Yani Sarıgül ve onun siyasi geleceği. Herkes tahminini ortaya koydu. Ben; "Cin gibi adamdır. Çok istiyor İstanbul'u ama garanti kazanacağına inanmadan asla seçime girmez" deyince aramızdaki en rütbeli kişiden destek geldi bu sözlerime ve şöyle bir yorum yaparak tamamladı beni; "Doğru söylüyorsun. Sarıgül cin gibi adamdır. Garanti kazanacağına inanmadığı şeye girmez. Onun için de girmeyecek işte İstanbul yarışına. Çünkü o da biliyor ki Tayyip Bey kellesini verir, İstanbul'u vermez! Bizzat duyanlar var ağzından. Diyormuş ki yakın çevresine; 'Ben Tayyip Bey'le İstanbul için çarpışmam. Hele o bi Köşk'e çıksın ondan sonra bakarız. İnşallah o Köşk'e çıktıktan sonra ben de onun Başbakanı olurum ve bir muhalefet lideriyle Cumhurbaşkanı'nın nasıl uyum içinde çalıştığını Türkiye'ye gösteririm!"
Olabilir mi böyle bir şey ileride. Gerçekten de görür müyüz böyle bir fotoğraf Türkiye'nin tepesinde bilemiyorum ama ilginç kulisler bu kulisler. Üzerinde düşünmeye değer bence. Bu arada yeri gelmişken yazayım. Sarıgül'ü yürekten kutluyor ve tebrik ediyorum. Bir insan yıllardır oturduğu koltukta bir gıdım kıpırdamadan, bir adım ileri, sağa ya da sola gitmeden kendinden ancak bu kadar bahsettirir çünkü. Helal olsun vallahi. Hakikaten bravo! Hem de tek kelimeyle!

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA