Türkiye'nin en iyi haber sitesi
SEVİLAY YAZIYOR SEVİLAY YÜKSELİR

Zübeyir Aydar: Elimizi çabuk tutalım!

a haber dün Paris'te görüştüğüm PKK'nın Avrupa'daki etkin isimlerinden Remzi Kartal ile Zübeyir Aydar'ın barış sürecine ilişkin açıklamalarını paylaştı kamuoyuyla. Keşke daha geniş kesimlere de duyurulabilse. Çünkü PKK'lı Kürtler üzerinde etkin olan bu iki ismin söyledikleri çok mühimdi. Sık sık provokasyona gelinmemesini istediler. Özellikle Aydar'ın altını çizdiği birkaç nokta çok önemliydi. Hem İmralı'ya, hem de İmralı üzerinden Kürt meselesinin çözümünde ortak bir yol arayan MİT Müsteşarı Hakan Fidan'a diyor ki Aydar:
"Bu cinayet eğer 1 ay önce işlenmiş olsaydı başka türlü konuşurdum. Ama biliyoruz ki, barış görüşmelerini sekteye uğratmak amacıyla işlenmiştir. Bunların kim ya da kimler olduğunun önemi yoktur. Önemli olan bunların Kürtlerin ve Türklerin kavgasından nemalanmaya devam etme arzuları ve bu doğrultuda barışa kan doğrama çabalarıdır. İşte biz bu oyuna gelmemeliyiz ve Türkler ve Kürtlerin el ele verdiğinde Türkiye'nin Ortadoğu'nun en büyük gücü olacağını görenlerin bu barışı baltalama uğraşlarının sonuca ulaşmaması için elimizi çabuk tutmalıyız!"

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA