Türkiye'nin en iyi haber sitesi
SEVİLAY YAZIYOR SEVİLAY YÜKSELİR

CHP'nin Kürtleri zor durumda!

"CHP yine fokur fokur kaynıyor" desem biliyorum, cevap olarak "Ehh alıştık artık!" diyeceksiniz. Ama bu seferki başka. Sürecin yanında olmayı bir yana bırakın, karşısında olan CHP'nin Kürt vekilleri isyan bayrağını çekmek üzere.
Seçmenlerine partilerinin tutumunu izahatta zorlanan bu isimlerin başını Sezgin Tanrıkulu çekiyor. Nevruz'a davet edilmesine rağmen "Yerler beni orada. Kimsenin yüzüne bakamam" endişesiyle memleketi Diyarbakır'a bile gidemeyen Tanrıkulu tek örnek değil. CHP'nin duruşu nedeniyle utanç duyduğu kulağıma çalınan bir diğer isim de Maraş'ın Kürt kökenli milletvekili Durdu Özpolat. Yakın dostlarına, "Sürecin karşısında olan bu duruşumuz devam ederse ben bir daha Maraş'tan aday olamam" diye dert yanıyormuş.
Tabanda ise daha berbat bir psikoloji hâkim. Partide ulusalcı zihniyetin hâkim olduğunu gören CHP'nin Kürtleri resmen komada deniliyor. Bu arada başını İstanbul'un çektiği büyük şehirlerdeki Kürt -Alevi kökenli CHP'lilerin BDP'ye ve AKP'ye doğru geçiş yapacağı kulisi pek palavra gibi gelmiyor bana. Olabilir yani. Ve tabii olursa CHP'nin durumu bundan sonra ne olur onu bilmiyorum işte!

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA