Türkiye'nin en iyi haber sitesi
SEVİLAY YAZIYOR SEVİLAY YÜKSELİR

Öcalan sonunda Mandela mı olacak?

Çözüme destek verenlerin katıldığı her TV programında gündeme geliyor Öcalan'ın serbestliği konusu ve bir yerinde de muhakkak soruluyor"Mandela olur mu bu işin sonunda?" O soru bazen "Olmalı!" şeklinde karşılık buluyor. Bazen de, "Bunu konuşmanın zamanı değil" denilerek geçiştirilmeye çalışılıyor. Peki acaba bu yaklaşımlardan hangisi daha doğru ve gerçekçi? Bana göre ikisi de!
Sürece katkı sunmaya çalışan bazı kesimlerin Öcalan'ın serbest kalma olasılığını şu an için değerlendirmeye almamalarının nedeni süreç zarar görür endişesi. Haklılar zira yolun henüz başındayken ve meydanlarda hâlâ birileri urgan sallayarak geziyorken böyle bir olasılığı tartışmak süreçle ilgili olumsuz algılar oluşturabilir. Öcalan'ın Mandela'yla aynı kaderi paylaşabileceği ihtimali ise son derece gerçekçi ve mantıklı bir yaklaşım. Doğru söyleyeni dokuz köyden kovarlar bu memlekette ama ben de böyle düşünüyorum. Eğer başarıya ulaşırsa Öcalan'ın bu sürecin sonunda serbest kalmama ihtimali sıfırdır bana göre! Ve ayrıca adının Mandela gibi bir "barış figürü" olarak tarihe yazılması da uzak ihtimal değildir! Gerçekten de ikisinin hikâyeleri de aynılığa doğru yol alıyor.
Bunu söylediğim için bazıları havaya zıplayacak ama onlara tavsiyem, bunu yapmadan önce Mandela'nın yaşam öyküsüne bir zahmet göz atmaları. Bugün dünyanın en saygın devlet adamları arasında sayılan o Mandela, politik hayatına çok kanlı eylemlere imza atan "Ulusun Mızrağı" isimli örgütü kurarak başlamıştır. Halkı için özgürlük savaşçısı olan o Mandela, ülkesini yönetenlerce "eli kanlı katil bir terörist" olarak görüldüğü için 28 yılını zindanlarda geçirmiştir. Barış için çözüm arayan devlet, o Mandela'yla masaya oturduğunda hâlâ hapisteydi. Ancak o Mandela hapisten çıktıktan sonra barış için gösterdiği çabanın karşılığında Nobel'le onurlandırıldı.
Dedim ya yukarıda! Birilerinin hâlâ urganla gezdiği bir ortamda; "Sonunda Öcalan da serbest kalacaktır!" demek gerçekten de sıkıntılı, söyleyebilen açısından ama yapacak bir şey yok! Gerçek bu ve bence bu gerçeği de konuşmanın tam zamanı.
Ayrıca barış artık yola çıktı ve her an gelebilir. Eğer onu gerçekten istiyorsak, gelirken o barışın yanında bize getireceklerini de şimdiden kabullenip, yavaş yavaş kendimizi hazırlamak zorundayız!

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA