Türkiye'nin en iyi haber sitesi
SEVİLAY YAZIYOR SEVİLAY YÜKSELİR

Cemaat'in kara kutusu şimdi cezaevinde!

Gülen Örgütü'nün ilk çözülen adamıdır Nurettin Veren. Fethullah Gülen İzmir'deyken yolları kesişmiş ve örgütün kuruluşunda ciddi sorumluluklar üstlenmiş biridir. 'Cemaat'in kara kutusu' denilecek kadar önemli bu isme 17 Aralık sonrası ulaşmayı çok istedim ama olmadı. Ve aylardır arayıp da bulamadığım o adamı sonunda Kırklareli Cezaevi'nde buldum!
Yanlış okumadınız. Veren şu anda cezaevinde ve uzun uzun görüştük telefonda. Anlattığına göre korkunç bir kumpasla karşı karşıya. Onu arayıp da bulamadığım günlerde aktarılan enteresan bilgilerin de doğru olduğunu öğrendim. Gerçekten de kurucusu olduğu Paralel Yapı'ya karşı 2000'den beri verdiği mücadelede büyük yokluğa düşmüş ve son iki yıldır Cemaat'le yeniden yakınlaşmış. O bu durumu şöyle açıklıyor; "Sık ziyaret ediyorlardı gönül kazanma bahanesiyle ama tabii dertleri gerçekten benim gönlümü kazanmak değil, sahip olduğum cemaat şirketlerine ait hisseleri elimden almaktı!"
Veren, Samanyolu Televizyonu, Fatih Üniversitesi, Asya Bank dahil Gülen Cemaat'ine ait birçok şirketin kurucusu ve hissedarıymış. Ona göre uzun yıllardır bu durum vardı ama Cemaat o vakitler güçlü olduğu için buna pek aldırış edilmiyordu. Diyor ki; "Ne zaman ki 17 Aralık süreci başladı ve devlet Gülen örgütüyle mücadelede karar kıldı. Tutuştular ve daha önceleri hileyle elimden almaya çalıştıkları hisselerin peşine düştüler. Önceden gücüm ve param olmadığı için bu hilelerine karşı hukuki savaş başlatamıyordum. Ama baktılar ki bu olabilir artık.
Devletin desteğiyle böyle bir mücadeleye girişebilirim ve başlarına pekala bela olabilirim. O yüzden son 4 aydır baskı yapıyorlardı her şeyden feragat etmem için. Kabul etmiyordum çünkü o hisseler benim tek güvencemdi. Baktılar ki olmuyor bu kumpası kurdular bu defa. Beni umreye göndermek istediklerini söylediler ve pasaport müracaatına yönlendirdiler. Gittiğimde de hem Gülen'e hakaret ve iftira davasından, hem de Antalya'da geçmişte yine kumpasla başıma getirilen bir olaydan derdest edilip hapse yollandım. 'Adam yaraladı' dedikleri davanın sonucundan da, Gülen'e hakaret ettiğim davanın sonucunda da haberim bile yoktu!"
İlerki günlerde Veren'in özellikle bu örgütle mücadele konusunda neler söylediğini aktaracağım. Şimdi izninizle beni yalancılıkla suçlayıp iki gündür ağız dolusu hakaret eden Sakalsız ve Çetesi'nin dikkatine bir belge sunmak istiyorum. Veren'in hapiste olduğu bilgisini gönüllü avukatından aldım ve alır almaz da bunları Twitter'da paylaştım. Hakaretten cezaevine girilmez eyvallah ama avukatının iddiasına göre Veren, paraya çevrilen cezayı ödeyemediği için böyle bir durumla karşı karşıya kalmıştı. Tabii benim vurgulamak istediğim asıl mesele Veren'in hangi suç kapsamında hapiste olduğu değil, bizim bundan haberimiz olmamasıydı.
Düşünün.. Paralel Yapı'nın korkunçluğunu! Cemaatin kara kutusu olarak tabir edilen bir adam 20 gündür cezaevindeydi ve ben dahil bütün Türk basını uyuyordu. Elindeki hisseleri devretmesi için son 5 aydır adeta kafese aldıkları Veren'le ilgili bu gelişmenin duyulmasından hiç hoşlanmayan Sakalsız ve Çetesi'nin medyası her zamanki gibi meseleyi çarpıtma yoluna gitti. Beni yalancılıkla suçlayıp, hakaretler savurdular.
Onlara göre Veren adi bir suçtan hapse girmişti ve siyasi hiçbir argüman yoktu ortada. Hani velevki öyle bile olsa... Değil ama diyelim öyle! (Belgeyi sunuyorum dikkatinize) Hanefi Avcı, Emin Aslan, İlker Başbuğ, Aziz Yıldırım gibi örnekler varken önümüzde biz buna nasıl inanalım?
Solculara düşman adamı komünist, sicili tertemiz polislerin birini hırsız, birini uyuşturucu kaçakçısı yapıp içeri tıkan bir yapının kodlarını tam 15 senedir lime lime eden adamın başına gelenleri nasıl onların dediği gibi okuyalım? Sonuçta biliyor ki bu memleket Sakalsız ve Çetesi'nin her zaman, her şart altında, herkes için hazırlayacağı bir kumpası var! Bu Nurettin Veren gibi bir adam için niye olmasın?

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA