Türkiye'nin en iyi haber sitesi
SEVİLAY YAZIYOR SEVİLAY YÜKSELİR

Aleviler ne yapacak?

Girdiğim çıktığım her ortamda, katıldığım her sohbette sorulan bir soru oldu artık bu: "Aleviler kime oy verecek?"
Tek tek cevap vermek zor o nedenle toplu cevabı burdan vereyim dedim.
Efendim... Daha belli değil. Kesin olarak "Aleviler şu adaya oy verecek" demek için daha çok erken. Evet. CHP Genel Başkanı'nın sorgu sual etmeden en yakın kurmayları dahil partisinden hiç kimseye sormadan, danışmadan partinin adayı olarak lanse ettiği Ekmeleddin İhsanoğlu ismi ilk zamanlar bir soğuk duş etkisi yaptı. Yakın ailemden biliyorum, herkes bir şaşkınlığa düştü. Ancak yavaş yavaş bu şaşkınlık ortadan kalkmaya başladı.
O yüzden; "Aleviler zinhar İhsanoğlu'na oy vermeyecek" demek çok iddialı bir söylem olur. Ya da "Aleviler bu kez HDP'nin adayı Selahattin Demirtaş'tan yana tavır alacak" demek. Bu sorunun yanıtını şöyle yanıtlayayım: Bence Aleviler'in oyu bu kez üçe bölünecek. Büyük kısım Erdoğan'a olan nefretten kerhen de olsa yine gidip İhsanoğlu'na oy verecek! Bir kısım Demirtaş'a... Aynı oranda bir kesim ise Erdoğan'dan yana oyunu kullanacak.
Haa... Eğer Erdoğan'ın Alevi kanaat önderleri ile yapacağı toplantının sonucu mutlu bir tablo oluşursa... Aleviler'den de beklentinin çok çok üstünde bir oy gidebilir kendisine ve tabii dengeler gerçekten şaşar.

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA