Türkiye'nin en iyi haber sitesi
SEVİLAY YAZIYOR SEVİLAY YÜKSELİR

% 100 Yargıda Birlik!

A Haber'de yayımlanan % 100 Siyaset'in bu haftaki bölümünün çok etkili olacağını biliyordum. Ancak itiraf etmeliyim ki bu kadar geri dönüş alacağımı tahmin etmemiştim. Evet program çok izlenmiş ama asıl önemlisi konunun muhatabı olan hâkim ve savcıların programa gösterdikleri yoğun ilginin derecesiydi. Programa katılan Yargıda Birlik Platformu sözcüsü Abbas Özden çok önemli açıklamalar yaptı. Yargıda Birlik Platformu'nun hükümetin güdümünde bir kuruluş olmadığının en önemli delili Abbas Özden gibi Sosyal Demokrat kimliği ile bilinen bir savcının platformu desteklemesi, kurucusu ve sözcüsü olmasıdır.
Paralel Medya'nın bas bas bağırarak platformu hükümetin bir kuruluşu gibi gösterme çabası boşa çıkmıştır. Bu konuda artık kimseyi inandıramazlar. Sosyal demokrat, milliyetçi ve muhafazakârların platformda eşit şekilde temsil hakkına kavuşmaları, HSYK adaylarının titizlikle ve herkesin üzerinde anlaştığı adaylar arasından belirlenmesi platformun gücüne güç katmıştır.
Program içinde aslında çok önemli bir detay hâkim ve savcıların gözünden kaçmadı. Neredeyse her bölgeden arayan hâkim ve savcılar çok önemli bir meseleye temas ettiğimizi söylüyordu. Peki neydi bu mesele? Fidel Okan'ın anlattığı Cemaat'in her bir bölgede bir adayın ismini öne çıkarma taktiğinin dikkate alınması ve önlem alınması görüşüne Abbas Özden aynen iştirak etti ve bunun bir taktik savaş olduğunu, hâkim ve savcıların "Bir oydan ne olacak?" demeden bu oyuna gelmemeleri gerektiğini ifade etti. Bu konuda birçok hâkim ve savcı aynen programda ifade edildiği gibi bir oyunla karşı karşıya kaldıklarını program sonrasında bizi arayarak söylediler. Böylelikle % 100 Siyaset Paralelcilerin HSYK seçim taktiğini de deşifre etmiş oldu.
Program sırasında Sabah Gazetesi Özel İstihbarat Müdürü Abdurrahman Şimşek, eski Van Özel Yetkili Cumhuriyet Savcısı olan Bahadır Sakaoğlu'na paralel örgütün oynadığı iğrenç oyunları anlattı. Biz bu olayın vahametini programda konuşurken programa telefonla bağlanan ve sürgün edilen Savcı Sakaoğlu kendisi ile ilgili anlatılanların eksik olduğunu daha büyük komplolara maruz kaldığını ifade etti. Böylelikle Paralelcilerin kendilerinden olmayanlara nasıl bir tezgâh kurduğu program vasıtası ile tüm Türkiye'ye gösterilmiş oldu.
Program sırasında Abbas Özden'in "İlhan Cihaner, Cemaati bilir ve tavrı da nettir" ifadesine karşılık, Fidel Okan'ın "Bilir ama Cemaat'in bütün yanlışlarına sonradan ortak olmuş, sahiplenmiş bir parti görünümü sergileyen CHP'de bir milletvekili olarak ne söyleyebilir ki!" sözlerinden sonra ortalık karıştı.
Cihaner programa telefonla bağlanarak kendini savunmak istedi. Ancak bunun yerine partisinin propagandasını yapmaya çalıştı. Kendisine açıkça Yargıda Birlik Platformu'na destek verip vermediğini sorduğumda sessiz kalmayı tercih etti. Kezban Hatemi'nin Cihaner'in çıkışına gösterdiği tepki, son derece yerinde ve anlamlı bir tepki olarak karşılandı. Cihaner'in "11 yıldır siz susuyordunuz biz konuşuyorduk' sözlerine karşı, "Şimdi siz susuyorsunuz biz konuşuyoruz" dedim.
Özellikle bu sözüm izleyenlerden büyük beğeni topladı. Kısacası % 100 Siyaset yine tarihi bir programla gündeme damgasını vurmuş oldu.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA