Türkiye'nin en iyi haber sitesi
SEVİLAY YAZIYOR SEVİLAY YÜKSELİR

Çözüm bedellide değil!

Verilen bedelli müjdesinin ardından aldığım tebrikler bir yandan beni sevince boğdu, diğer yandan ise hüzne sevk etti. Çünkü bir o kadar da sitem dolu mesajla karşı karşıya kaldım. Hükümet milyonlarca mağdurun beklentisine karşılık vererek güzel bir adım attı ama bu ancak bir kısım insanın rahatlamasına yetti.
Dünden beri "Yaş neden 25 olmadı?" şeklinde hayıflanan insanlarla, "Yaşım tutsa ne olur ki! Ben bu 18 bin TL'yi nasıl ödeyeceğim? Parası olan yırttı askerlikten. Adil mi şimdi bu karar?" diyenlerin taarruzu altındayım. Neden böyle? Çünkü bedelli askerlikle ilgili ta en başından aldığım bir duruşum var. O nedenle de eleştiriliyorum ama haklı oldukları için de hiçbirine söz etmiyorum. Sadece şu noktanın altını çizmek istiyorum. Hükümetten, beklediğim bu değil aslında. Eyvallah, bir bedelli kararı çıksın diye uğraştım ama aslında ben bu tür palyatif çözümlerden değil, köklü bir çözümden yanayım.
Zorunlu askerlik bana göre zulmün bir değişiği. Çok açık söylüyorum ve daha önce de birçok defa bu köşede dile getirdim; Türkiye bir an evvel bu 'Mecburi Askerlik' işini rafa kaldırmalı. Bir an evvel profesyonel askerliğe geçmeli! Biliyorum şimdi yine bazıları tatava yapacak bu görüşüm üzerine ama ben günümüz koşullarında zorunlu askerliği çok ilkel buluyorum. Ülkede bunca işsiz varken, istihdam sorunu varken neden insanlar yapmak istemediği bir göreve zorlanıyor anlamıyorum.

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA