X İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ARKADAŞINA GÖNDER Ramazan şerbeti nasıl yapılır?
* Birden fazla kişiye göndermek için, mail adresleri arasına “ ; ” koyunuz

nasıl yapılır?

  • Giriş Tarihi: 17.6.2016 12:16
Ramazan şerbeti nasıl yapılır?
Ramazan şerbeti nasıl yapılır?

Ramazan ayında özellikle sıcak yaz günleri geldiğinde iftar sofralarında içecekler en çok aranan şeylerden biri oluyor. Bizi serinletirken hararetimizi kesecek, çok şeker yüklemesi yapmadan gönül rahatlığıyla içebileceğimiz doğal bir içeceğin yerini hiçbir şey tutamaz.

MALZEMELER:

250-300 gr. çekirdeği ayıklanmış dondurulmuş veya taze vişne (mevsiminde kırmızı erikle yapabilir veya ikisini karıştırabilirsiniz)

1 su bardağı tozşeker

1 adet çubuk tarçın

3-4 parça tane karanfil

Arzuya göre 1 parmak kalınlığında taz zencefil

1 litre su

Ayrıca 1 litre veya daha fazla soğuk su

küpleri

YAPILIŞI:

Vişneleri tencereye alıp üzerine tozşeker, baharatlar, kullanıyorsanız zencefil ve suyu ekleyin.

Vişne yumuşayıp rengini iyice verene kadar (yaklaşık 15 20 dakika) kaynatın.

Altını kapatıp kapağını kapatın ve ılınmaya bırakın.

Süzüp sürahiye aktarın ve iyice soğutun. (Kalan vişne taneleriyle yaptığım mini tatlının tarifi yakında yayında…)

Damak tadınıza göre soğuk su ve buz parçaları ekleyip servis yapın.