X İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ARKADAŞINA GÖNDER Bisküvili Rulo Nasıl Yapılır?
* Birden fazla kişiye göndermek için, mail adresleri arasına “ ; ” koyunuz

li Rulo Nasıl Yapılır?

  • Giriş Tarihi: 10.2.2016 16:45 Güncelleme Tarihi: 11.2.2016 16:02
Bisküvili Rulo Nasıl Yapılır?
Bisküvili Rulo Nasıl Yapılır?

Malzemeler

  • 3 paket sade petibör bisküvi (1000 gramlık 5 li paketin 3'ü),
  • 2 yemek kaşığı kakao,
  • 1 çay bardağı pudra şekeri,
  • 2 poşet kakaolu krem şanti,
  • 2 su bardağı süt,
  • 100 gr tuzsuz tereyağı veya margarin,
  • 1 paket sütlü çikolata (80 gr).


İçi İçin:

  • 2 poşet sade krem şanti,
  • Şantiyi hazırlamak için 1 su bardağı süt,
  • 1 su bardağı hindistan cevizi.

Hazırlanışı

leri elimizle yada robotla biraz iri kalacak şekilde kıralım.

Tereyağını tavada hafif eritelim ve ocaktan alalım.

Yağ soğumadan içine çikolatayı ilave edip karıştırarak eritelim.

Sonra bisküvilerin üzerine dökelim.

Daha sonra pudra şekerini, toz halde kakaolu krem şantiyi, kakaoyu ve azar azar sütü ilave edip yoğuralım. (bisküviler iri kalsın ezilmesin)

Bu kıvamda rulo yaparken de sorun yaşamadım. Ama size sert gelirse hafif süt ekleyebilirsiniz.

İçi için; krem şantiyi sütle çırpalım.

Üzerine hindistan cevizini ilave edip karıştıralım.

Dikdörtgen fırın tepsisine yağlı kağıt serelim.

Bisküvili harcı, elimizi hafif hafif suya batırarak tepsinin tabanını eşit şekilde yayalım.

Üzerine iç harcı döküp eşit şekilde yayalım ve bu şekilde biraz buzdolabında bekletelim.

Yağlı kağıt yardımı ile kaldıra kaldıra sıkı bir rulo yapalım.

Krem şanti biraz dışına çıkıyor o kısmı alta gelecek şekilde yuvarlayalım. (benimki üzerinde kalmış ama şekil olmuş ben beğendim)

İyice soğuyana kadar dondurucuda bekletelim.

Dondurucudan çıkarınca hemen dilimleyelim. (düzgün ve rahat kesilmesi için)

mız servise hazır.

kalan karakter 1000

ÖNEMLİ NOT: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan SABAH veya sabah.com.tr hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.