X İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ARKADAŞINA GÖNDER Soğan Halkaları Nasıl Yapılır?
* Birden fazla kişiye göndermek için, mail adresleri arasına “ ; ” koyunuz

Nasıl Yapılır?

  • Giriş Tarihi: 10.2.2016 17:43 Güncelleme Tarihi: 11.2.2016 16:01
Soğan Halkaları Nasıl Yapılır?
Soğan Halkaları Nasıl Yapılır?

Malzemeler

  • 2 adet orta büyüklükte soğan.

Sosu için;
  • 1 çay bardağı maden suyu,
  • 5 yemek kaşığı un,
  • 5 yemek kaşığı mısır nişastası,
  • 1 adet yumurta,
  • 1 çay kaşığı tuz,
  • Yarım çay kaşığı karabiber,
  • Kırmızı toz biber.

Bulamak için;
  • Galeta unu.

Kızartmak için;
  • Sıvı yağ

Hazırlanışı
  • Soğanlar soyulup baş ve kök kısımları kesilir.
  • Yarım santim kalınlığında, yuvarlak olacak şekilde dilimlenir.
  • Yuvarlak dilimlenmiş soğanlar birbirinin içinden çıkartılıp halkalara ayrılır.
  • Soğan halkaları suyun içinde 10 dakika kadar bekletilip süzülür.
  • Sosunu hazırlamak için derin bir kapta un, nişasta, tuz ve baharatlar konup karıştırılır.
  • Üzerlerine yumurta ve maden suyu ilave edilip iyice çırpılır.
  • Başka bir kaba soğanları bulamak için galeta unu koyulur.
  • Soğan halkası önce sosa sonra galeta ununa bulanıp, hemen bol kızgın yağ içerisine bırakılır.
  • Arkalı önlü çevrilerek altın sarısı oluncaya kadar kızartılır.
  • Kızaran soğan halkası kağıt havlu üzerine çıkartılıp fazla yağlarının süzülmesi sağlanır.
  • Hazırlanan çıtır soğan halkası, servis tabağına alınıp sıcak olarak servise sunulur.

kalan karakter 1000

ÖNEMLİ NOT: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan SABAH veya sabah.com.tr hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.