X İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ARKADAŞINA GÖNDER Etli Nohut Nasıl Yapılır?
* Birden fazla kişiye göndermek için, mail adresleri arasına “ ; ” koyunuz

li Nasıl Yapılır?

  • Giriş Tarihi: 11.2.2016 14:37 Güncelleme Tarihi: 11.2.2016 16:12
Etli Nohut Nasıl Yapılır?
Etli Nohut Nasıl Yapılır?

Malzemeler

  • 2 Su bardağı Nohut
  • Yarım kg. Kuşbaşı et
  • 2 Adet Soğan
  • 2 Çorba kaşığı Tereyağı
  • 2-3 Adet Domates
  • 2 Su bardağı Su
  • Tuz
  • Pul biber


Hazırlanışı

Akşamdan ları ayıklayıp, yıkayıp, bol suda beklin. Ertesi gün fazla yumuşamadan bir miktar haşlayın. Rendelenmiş veya ince ince doğranmış soğanları yağda kavurun. İçine eti ekleyerek rengi değişinceye kadar kavurun. Kabuğunu soyarak ince ince doğradığınız veya rendelediğiniz domatesleri de ilave edip karıştırın. 2 su bardağı su ve nohutu ekleyerek yemeği ağzı kapalı olarak kısık ateşte yumuşayana dek pişirin. Ateşten indirmeden 10 dakika önce tuzunu ekleyin. Üzerine pul biber serpip servis yapın.

kalan karakter 1000

ÖNEMLİ NOT: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan SABAH veya sabah.com.tr hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.