X İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ARKADAŞINA GÖNDER Fellah Köftesi Nasıl Yapılır?
* Birden fazla kişiye göndermek için, mail adresleri arasına “ ; ” koyunuz

si Nasıl Yapılır?

  • Giriş Tarihi: 11.2.2016 12:03 Güncelleme Tarihi: 11.2.2016 16:13
Fellah Köftesi Nasıl Yapılır?
Fellah Köftesi Nasıl Yapılır?

Fellah Köftesi Malzemeler:

  • 2 su bardağı ince bulgur
  • 2 buçuk su bardağı sıcak su+yarım su bardağı sıcak su
  • 1 su bardağı irmik
  • 1 kuru soğan rendesi
  • yarım yemek kaşığı domates salçası
  • yarım yemek kaşığı biber salçası
  • tuz
  • 1 yemek kaşığı un
  • karabiber
  • dilerseniz kimyon
  • elimizi ıslatmak için 1 kase ılık su

Fellah Köftesi Sosu:
  • 1 su bardağı zeytinyağı(azaltabilirsiniz
  • 2 yemek kaşığı biber salçası
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 4 diş sarımsak
  • salça yerine 3 adet rende domates ve kırmızı toz biber kullanabilirsiniz

Hazırlanışı

  • İnce bulgur geniş bir kabın içine alınır. Üzerine kaynar su eklenir, üzeri kapatılır. 5 dakika beklenir.
  • Yumuşayan bulgurun üzerine irmik, domates ve biber salçası, tuz, soğan rendesi, baharat eklenerek yumuşacık bir hamur elde edinceye kadar yoğurulur.
  • Hamurun daha yapışkan olması için; 1 çorba kaşığı un ilave edilir.
  • Gerekirse yavaş yavaş su eklenerek kolayca yuvarlanan yumuşak bir köfte harcı hazırlanır.
  • Köfte harcından fındıktan biraz daha büyük parçalar kopartılır ya da bıçakla kesilir.
  • Avucumuzun ortası ıslatılarak yuvarlak, misket büyüklüğünde köfteler yapılır.
  • Yuvarlanan köftelerin tam ortasına baş parmağımızla ya da işaret parmağımızla bastırarak çukurlar yaparız.(köfteleri yaparken çukurları da yapmanızı öneririm)
  • Tencereye suyu doldurun. Kaynayınca tuz ekleyin, köfteleri boşaltın.
  • Haşlanan ya da pişen köfteler su yüzüne çıkacaktır.
  • Haşlanan köfteler servis tabağına alınır.
  • Bir tavaya yarım su bardağı kadar zeytinyağı eklenir. 2 yemek kaşığı biber salçası 1 yemek kaşığı domates salçası zeytinyağa ilave edilir.
  • İnce doğranmış 2 diş sarımsak eklenir, sos pişirilir. Köfteye eklenir, karıştırılır. Maydanozla süslenir.

kalan karakter 1000

ÖNEMLİ NOT: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan SABAH veya sabah.com.tr hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.