Hazırlanışı
Bulgur ve irmik yoğurma kabına alınır. Su eklenir, karıştırılır. Pul biber, karabiber, tuz ilave edilir. 10-15 dakika ıslandıktan sonra iyice yoğrulur. Yoğrulurken arada 1-2 kaşık su ilave edilir. Köftenin dağılmaması için iyi yoğurmak gerekir... Köfteden limon büyüklüğünde parçalar koparılır. Elde yuvarlayarak uzun parçalar elde edilir. Fındıktan biraz büyük parçalar koparılır. Bu parçalar elde yuvarlanıp parmağın ucuyla hafif bastırarak şekil verilir. Köfteye yuvarlanırken fazla yapışmaması için küçük bir tabağa su koyup arada eller az suyla ıslatılır. Yeşil biber doğranır. Sıvı yağda kavrulur, üzerine rendelenen domates ve tuz ilave edilir. Domates suyunu çekince sarımsaklar ezilerek eklenir. Salça ve pul biber eklenir ve 1-2 dakika kavrulup altı kapatılır. Doğranmış maydanoz ilave edilir. Geniş bir tencerede su kaynatılır, tuz eklenir. Köfteler kaynar suya atılır. Köfte eklendikten sonra iyice kaynayana kadar harlı ateşte tutmak lazım, kaynadıktan sonra ocak kısılır. Yumuşayan köftelerin suyu süzülür, üzerine hazırlanan sos eklenir. Karıştırılır, sıcak servis yapılır...