Malzemeler
- 6 bardak tavuk suyu ya da su
- 1 orta boy karnıbahar
- 2 havuç
- ½ bardak kıyılmış soğan
- 1 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 diş sarımsak (Dilerseniz)
- Dilerseniz bir çimdik muskat, tarçın ve karabiber tuz
Hazırlanışı
Havuçları doğrayın. Karnıbaharın da yeşil yapraklarını koparıp, saplarını ayırın.
Büyük bir tencerede sarımsak ve soğanı yağ ile soteleyin.
Baharatları da ekleyip tavuk suyunu boşaltın.
Karnıbaharı ve havuçları ekleyip hafifçe kaynatın.
Yaklaşık 30 dakika içinde karnıbahar ve havuçlar yumuşak bir hale gelecek.
Karnıbahar ve havuç yumuşayana kadar karıştırarak kaynatın. Yumuşayınca altını kapatın. Bir on dakika kadar bekletin.
Blendırdan geçirin.