Nasıl Yapılır?

Giriş Tarihi: 12.2.2016 10:26 Güncelleme Tarihi: 12.2.2016 10:27
Ayıcık Kurabiye Nasıl Yapılır?
Malzemeler
  • Bir paket margarin ( oda sıcaklığında yumuşatılmış )
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 su bardağı pudra şekeri
  • yarım paket kabartma tozu
  • 2 çorba kaşığı kakao
  • aldığı kadar un (yaklaşık olarak 3 su bardağı)

Hazırlanışı

Kakao hariç tüm malzemeleri yoğurup hamuru hazırlayalım. Hamurun 3'te birini ayıralım fazla olan hamura kakaoyu ekleyip tekrardan yoğuralım. Kakaolu hamuru merdane yardımıyla açalım.Su bardağı yardımıyla keselim beyaz hamuru da açıp soda kapağı yardımıyla keselim. Sıra geldi en zevkli ana :) beyaz hamurdan iki tane alıp kakaolu hamurun altına yerleştirip hafifçe bastıralım kulaklar tamamdır. Ağzı için; beyaz hamuru kakaolu hamurun üstüne koyup hafifçe bastıralım. Sıra geldi göz kısmına beyaz hamurdan minicik toplar yapıp göz kısmını oluşturalım.Kakaolu hamurdan da minicik top yapıp gözleri belirleyelim. Burnu içinde beyaz hamurdan top yapıp burnunu belirleyelim leri yağlı kağıt serili tepsiye yerleştirelim önceden ısıtılmış 175 dereceli fırında 15 dk pişirelim afiyet olsun
ARKADAŞINA GÖNDER
Ayıcık Kurabiye Nasıl Yapılır?
* Birden fazla kişiye göndermek için, mail adresleri arasına “ ; ” koyunuz