X İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ARKADAŞINA GÖNDER Beyti Sarma Nasıl Yapılır?
* Birden fazla kişiye göndermek için, mail adresleri arasına “ ; ” koyunuz

Nasıl Yapılır?

  • Giriş Tarihi: 12.2.2016 13:37 Güncelleme Tarihi: 12.2.2016 13:41
Beyti Sarma Nasıl Yapılır?
Beyti Sarma Nasıl Yapılır?

Malzemeler

  • 250 gram dana kıyma
  • 200 gram kuzu kıyma
  • 2 adet yufka
  • 1 adet yumurta
  • 2 adet kuru soğan
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 bardak yeşil fıstık
  • 2-3 dilim bayat ekmek

Hazırlanışı

250 gram dana kıymasını 200 gram kuzu kıymasını bir kap içerisine alalım. Daha sonra 1 adet yumurtayı, 2 soğanı, 3 dilim bayat ekmeği, kimyon, karabiber ve tuzu ekleyip robotta çekin. Sonra bir kap içerisine alın. Malzemeleri burada güzelce yoğurun. Yoğurduğunuz malzemenin içine yeşil file fıstığı koyup karıştırın.

Pişirme tepsisini yağlayalım. Yufkaları üst üste koyalım. Ortadan ikiye bölelim. Yufkaların bütün parçaların üst üste koyalım. Yufkaların her katına fırça ile su ve sıvı yağ karışımı sürelim. Yoğurduğumuz köfte harcını yufkanın üzerine çember olacak şekilde yerleştirin. Orta kısımdaki yufkaları ortadan başlayarak etlerin üzerine kadar 8 parçaya bölün. Her bir üçgeni orta kısımdan tutarak etin üzerine doğru sarın. Bir süre dinlendirin.

Daha sonra tekrar su ve yağ karışımı sürün. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişirin. Fırından çıkardıktan sonra kaşar peyniri rendesi ve domates sosu üzerine ile süsleyin ve servis edin. Afiyet olsun.

kalan karakter 1000

ÖNEMLİ NOT: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan SABAH veya sabah.com.tr hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.