X İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ARKADAŞINA GÖNDER Muzlu Dondurma Nasıl Yapılır?
* Birden fazla kişiye göndermek için, mail adresleri arasına “ ; ” koyunuz

lu Nasıl Yapılır?

  • Giriş Tarihi: 12.2.2016 10:46 Güncelleme Tarihi: 12.2.2016 10:49
Muzlu Dondurma Nasıl Yapılır?
Muzlu Dondurma Nasıl Yapılır?

Malzemeler

  • Yarım (500 gram) muz
  • Yarım litre süt
  • 1 tatlı kaşığı salep
  • 1 çay kaşığı limon tuzu
  • 2 su bardağı şeker (isteğe bağlı şeker oranı ayarlanabilir)

Hazırlanışı
  • Öncelikle muzumuzu ortadan ikiye bölelim.
  • İçerisindeki siyah lifli dokuyu çıkartalım.(dondurmamızda herhangi bir siyahlık olmaması için.)
  • Liflerini çıkarttığımız muzları, küp küp doğrayalım.
  • Doğradığımız muzları işlem yapacağımız kabın içerisine alalım.
  • Başka bir kaba şekerimizi ilave edelim ve içerisine sütümüzü karıştırarak ekleyelim.
  • Karıştırdıktan sonra doğranmış olan muzları, salebi ve limon tuzunu ekleyelim.
  • Kaşık yardımıyla karıştıralım.
  • Karıştırdıktan sonra mikser ile karışımı ezmeye başlayalım.
  • Dondurma buzluğa kaldırıldıktan sonra tam kıvamına gelene kadar 15 dakikada bir mikserle çırpın.
  • Mikserle çırpılamayacak kıvama geldikten sonra bir yarım saat kadar dinlendirip servis edebilirsiniz.
  • Afiyet olsun.

kalan karakter 1000

ÖNEMLİ NOT: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan SABAH veya sabah.com.tr hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.