X İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ARKADAŞINA GÖNDER Ezogelin Çorbası Nasıl Yapılır?
* Birden fazla kişiye göndermek için, mail adresleri arasına “ ; ” koyunuz

sı Nasıl Yapılır?

  • Giriş Tarihi: 11.2.2016 10:13 Güncelleme Tarihi: 11.2.2016 16:09
Ezogelin Çorbası Nasıl Yapılır?
Ezogelin Çorbası Nasıl Yapılır?

Malzemeler

  • 8-10 su bardağı et suyu veya kemik suyu
  • 2 Su bardağı kırmızı mercimek
  • 1 fincan pirinç
  • 1 fincan bulgur
  • 1 çorba kaşığı biber salçası
  • 1 çorba kaşığı domates salçası
  • 2 baş soğan
  • 2 çorba kaşığı un
  • Sıvı yağ
  • Karabiber
  • Tuz
  • 3 Çorba kaşığı kadar kuru nane
  • İsterseniz: Kırmızı biber yada pul biber katabilirsiniz.

Hazırlanışı

Soğanı yemeklik doğradıktan sonra sıvı yağda kavuralım. Tencereye unu alalım ve hafif pembe rengini alana kadar kavuralım. Et suyunu veya kemik suyunu topaklanmaması için önce azar azar dökerek sürekli karıştıralım. Tamamını döktükten sonra kaynayana kadar karıştıralım.

Kırmızı mercimeği, bulguru ve pirinci yıkayıp temizledikten sonra atalım. Biber ve domates salçasını bir kasede sulandırdıktan sonra ekleyelim. Ocağın altını kısalım ve pirinç ile mercimekler patlayana kadar pişirelim. Bol kuru nane serperek karıştıralım ve servis yapalım.


kalan karakter 1000

ÖNEMLİ NOT: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan SABAH veya sabah.com.tr hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.