1 Yemek kaşığı tereyağı ve istediğiniz kadar kırmızı pul biber gerekiyor
Hazırlanışı
Tere yağını tencereye koyun eritin ve üzerine unu ekleyin sürekli karıştırarak kavurunuz.Unun renginin tam dönmesini sağlayın resimde rengini daha iyi anlarsınız.Verilen bu ölçüden iki kere çorba yapabilirsiniz.
Kavurduğumuz unu ikiye bölün ve buzdolabına koyun, daha sonra çorba yapmak için.
Kavurduğumuz unun yarısını tencereye koyun ve üzerine 3 su bardağı soğuk su koyun ve sürekli karıştırarak ocakta pişirin koyulaşınca tekrar sıcak su ekleyin.Ama ilk başta mutlaka soğuk su ekleyin yoksa kavrulan un açılmaz ve topak topak kalır.Yani ilk soğuksu eklenecek ve sürekli karıştırarak pişirilecek.
Pişen çorbaya tuz ve karabiber ekleyin ve servis yapın.
Ayrıca üzerine sos yapmak isteyenler tere yağını tavaya alın eritin ve üzerine kırmızı pul biber ekleyin ama pul biberin yanmaması için ocağın üzerinde fazla bekletmeyin.Hazırladığınız sosu kaselere koyduğunuz çorbalara ekleyip servis yapın.İsterseniz yanında kızarmış ekmek sunabilirsiniz.