300 gram konserve mısır
1 adet orta boy soğan
1 adet kırmızı biber
2 çorba kaşığı sıvıyağ
1 adet orta boy patates
5 su bardağı su
2 çorba kaşığı silme un
1 çay bardağı süt, tuz, karabiber
Mısır çorbası yapılışı:
İnce kıyılmış soğan ve küp şeklinde doğranmış kırmızı biberi sıvıyağda hafifçe kavurun. Küp doğranmış patates, su, tuz ve karabiberi ilave edip, pişmeye bırakın. Patates yumuşayınca kaynayan sudan 1 çay bardağı alın ve unu bu suda açın. Daha sonra unlu suyu kaynayan çorbanın içine ekleyin ve karıştırın. En son 1 çay bardağı süt ve mısırı da ilave edin ve kısık ateşte 10-15 dakika pişirin. Sıcak olarak servis yapın.
Afiyet olsun...