Malzemeler
2 adet but
3 adet brüksel lahanası (normal lahana kullanılır ancak ben evde olduğu için brüksel lahanasını tercih ettim)
1 adet havuç
4 adet mantar
3 yemek kaşığı mısır nişastası
2 yemek kaşığı acı sos (hazır olandan kullandım)
1 tatlı kaşığı kişniş
1 tatlı kaşığı sumak
Biraz kimyon
1 yemek kaşığı soya sosu
1 yemek kaşığı sirke
Yarım limon suyu
1 çay kaşığı acı pul biber
Yapılışı
Butlar haşlanır. Tavukların haşlandığu su süzülerek, içerisine 2,5 su bardağı kaynamış su ilave edilir. Diğer tarafta tüm sebzeler rendelenir yada çok ufak doğranır. Didiklenmiş tavuk ile birlikte kaynamakta olan suya eklenir. Sebzeler yumuşayınca içerisine 1 kase suda eritilmiş 2,5 yemek kaşığı mısır nişastası eklenir ve karıştırılır. Karışım koyu kıvamlı olacaktır. Ardından sirke, soya sosu, kişniş, sumak, kimyon, acı sos, pul biber ve limon suyu eklenir. Tabi kendi zevkinize göre baharatların miktarını ayarlayabilirsiniz. Afiyet olsun.