Malzemeler
1 adet kuru soğan,
Yarım kırmızı kapya biberi,
1 su bardağından iki parmak eksik kırmızı mercimek,
Yarım su bardağı arpa şehriye,
6-7 su bardağı sıcak su (su bardağı ölçüsü: 200 ml.),
1 yemek kaşığı domates salçası,
3 yemek kaşığı sıvı yağ,
1 çay kaşığı pul biber,
Tuz,
2 tatlı kaşığı kurutulmuş nane.
Yapılışı
Tereyağı tencereye eritiyoruz rendelenmiş veya rondodan geçirilmiş domatesleri ilave ediyoruz. 1 yemek kaşığı domates salçasını da ekleyerek karıştırıyoruz. Şehriyeleri de ekledikten sonra biraz kavuruyoruz. Daha sonra tavuk suyunu ( veya bir tablet tavuk bulyonu ) ve kaynar suyu ilave ediyoruz. Tuzunu ilave ediyoruz. Şehriyeler yumuşayıncaya kadar kaynatıldıktan sonra ocaktan alıyoruz ve servise hazır. Çorbanın kıvamına göre su ilavesi yapabilirsiniz. Afiyet olsun.