Malzemeler
1 çay bardağı arpa şehriye
2, 5 su bardağı yoğurt (500 gram )
1 yemek kaşığı un
1 yumurta
1 su bardağı tavuk suyu ya da 1 adet bulyon
3-4 su bardağı su
Tuz
Üzerine:
1 yemek kaşığı tereyağ
Nane
Toz kırmızı biber (isteğe bağlı)
Yapılışı
Öncelikle arpa şehriyeleri tavada yağ koymadan hafif sararana kadar kavuruyoruz. Böylece hem kokusu güzel oluyor, hemde ertesi güne kaldığında şişmiyor. Tencereye yumurtayı, yoğurdu ve unu koyup çırpıyoruz. Üzerine şehriyeleri ve suyu koyuyoruz. Suyu az gelirse kaynadıktan sonra kaynar suyla kıvamını ayaralayabilirsiniz. Kaynayana kadar yön değiştirmeden, durmadan ve mutlaka tahta kaşıkla karıştırıyoruz. Kaynadıktan sonra tuzunu ilave ediyoruz. Bir tavada yağ, nane ve toz kırmızı biberi kavurup üzerine ekliyoruz. Buğday haşlayıp yapmaktan daha pratik olduğu için acil sofra hazırlamam gerektiğinde bu tarifi yapıyorum. Afiyet olsun