Malzemeler:
Karides ezmesi 2 kaşik
Biber
Kişniş yapragi (taze) 1 avuç
Tuz 1/2 kaşık
Sogan (Küçük) 10 adet
Domates 2 adet
Acı kırmızı biber 3 - 5 adet
Ördek (yaklaşik 2 kg) 1 adet
Mantar (KurutulmuŞ) 20 gr.
Sirke 1 kaşik
Şeker
Limon suyu 3 kaşik
Sarmısak 5 diş
Yapılışı:
Mantarları bir saat süre ile ılık suda bekletin. Ordegi iyice ayiklayip soğuk suyla yıkayın. Kağıtla kurutup 6-8 parçaya ayırın. Kırmızı acı biberin tohumlarını çıkarın, yıkayın ve ince ince doğrayın. Sarmısağı ve soğanları soyun, ince ince doğrayın. Domateslerin kabuklarını soyun ve çekirdeklerini çıkarın. Kişnişi yıkayıp durulayın, ve kıyın. Ardından mantarları da süzüp güzelce doğrayın. Ördek parçalarını mantar, biber, sarmısak, domates ve kişnişle beraber düdüklü tencereye atın, ve ördeği kaplamaya yetecek kadar su ekleyin. Tuz koyun. Düdüklü tencerenin en yüksek basınç ayarında 15 dakika kadar yuksek ateşte pişirin. Sonra ocağı kısın ve 20-30 dakika kadar daha pişirin. Yavaşça soğumaya bırakın. Sosa karides ezmesi, biber, şeker, sirke ve limon suyu ekleyin.