Türkiye'nin en iyi haber sitesi

sü Nasıl Yapılır?

Giriş Tarihi: 24.3.2016 11:56 Güncelleme Tarihi: 24.3.2016 11:58
Bakliyat Türlüsü Nasıl Yapılır?

Malzemeler

  • Yarım su bardağı nohut (haşlanmış)
  • Yarım su bardağı yeşil mercimek (haşlanmış)
  • Yarım su bardağı börülce (haşlanmış)
  • Yarım su bardağı kuru fasulye (haşlanmış)
  • 1 soğan
  • 2 domates
  • 2 diş sarımsak
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • Sıcak su
  • Tuz
  • Karabiber
  • Kıyılmış maydanoz

Hazırlanışı

  • Soğanı yemeklik doğrayıp zeytinyağında pembeleşinceye kadar kavurun.
  • Rendelenmiş domates, sarımsak ve salçaları ekleyerek birkaç dakika yüksek ateşte pişirin.
  • Haşlanmış mercimek, börülce, nohut ve fasulyeleri ekleyip 2 dakika pişirin.
  • Tuz, karabiber ve üzerini geçecek kadar sıcak su ekleyin.
  • 25-30 dakika pişirip servis tabağına alın.
  • Maydanoz ile süsleyerek sıcak ya da ılık servis yapın.
  • Afiyet olsun...
ARKADAŞINA GÖNDER
Bakliyat Türlüsü Nasıl Yapılır?
* Birden fazla kişiye göndermek için, mail adresleri arasına “ ; ” koyunuz