li Nasıl Yapılır?

Giriş Tarihi: 24.3.2016 16:49 Güncelleme Tarihi: 24.3.2016 16:50
Sebzeli Karides Nasıl Yapılır?

Malzemeler

  • 1 Kg Dondurulmuş Karides
  • 0,5 Kg Mantar ( yarım kilo )
  • 3 Tane Yeşil Biber
  • 2 Adet Kırmızı Biber
  • 4 Adet Büyük Domates
  • 8 Diş Sarımsak
  • 1 Tatlı Kaşığı Karabiber
  • 1 Yemek Kaşığı Tuz
  • Pul Biber ( isteğe göre )
  • 1 çay Bardağı Zeytinyağı

Hazırlanışı

  • İlk önce mantarların kabuklarını soyuyoruz. Bunun ardından kabukları soyulan mantarları limonlu suya koyuyoruz.
  • Biberleri iyice yıkayıp, içinden tohumları çıkarıyoruz.
  • Bundan sonra artık biberlerimizi ince ince doğruyoruz. Mantarları da sudan çıkartıyoruz ve doğruyoruz.
  • 4-5 adet domatesimizin kabuklarını soyuyoruz ve kuşbaşı doğruyoruz.
  • Bundan sonra son aşama olarak sarımsakların kabuklarını soyuyoruz ve küçük parçalar halinde kesiyoruz.
  • Büyük bir tepsiye ilk önce suyla yıkayıp buzunu çözdürdüğümüz karidesler ve ardından doğranan domates hariç tüm malzemeler ve tuzla karabiberi ilave ediyoruz.
  • Yağımızı da üzerine gezdirdikten sonra tepsi içinde iyice karıştırıyoruz.
  • Ve sonra da domatesleri ekliyoruz. Üzeri alüminyum folyo ile kaplıyoruz ve 30 dakika kadar 200 derece fırında pişirerek servise hazır hale getiriyoruz. Herkese afiyet olsun!
ARKADAŞINA GÖNDER
Sebzeli Karides Nasıl Yapılır?
* Birden fazla kişiye göndermek için, mail adresleri arasına “ ; ” koyunuz