Türkiye'nin en iyi haber sitesi

Nasıl Yapılır?

Giriş Tarihi: 9.3.2016 16:15 Güncelleme Tarihi: 9.3.2016 16:16
Baklalı Dolma Nasıl Yapılır?
Malzemeler
  • 1 kilo asma yaprağı
  • 750 gr. kemikli et
  • 2 su bardağı kuru bakla
  • 2 su bardağı kırık yarma
  • 2 yemek k. domates salçası
  • 2 adet soğan
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 2 çay k. tuz
  • 2 çay k. pul biber
  • 1 yemek k. tereyağ
  • 5 yemek k. sıvıyağ
  • 1 çay bardağı su

Hazırlanışı
  • Baklalar biraz ılık suda bekletilir,
  • İç malzemelerin hepsi karıştırma kabına alınır üzerini geçmeyecek kadar su ile karıştırılır, bu baklaların yumuşamasını sağlayacak
  • Tencerenin altına kemikli etler dizilir,
  • Yaprakların parlak kısımları dışarda kalacak şekilde 1 tatlı kaşığı iç koyulup iki tarafından kapatılıp sarılır,
  • Sarmalar bitince su eklenip tereyağ parçaları koyulur ( su üzerini geçmeyecek ama gözükecek ) kısık ateşte pişirilir.
BUGÜN NELER OLDU
ARKADAŞINA GÖNDER
Baklalı Dolma Nasıl Yapılır?
* Birden fazla kişiye göndermek için, mail adresleri arasına “ ; ” koyunuz