X İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ARKADAŞINA GÖNDER Ekşili Dolma Nasıl Yapılır?
* Birden fazla kişiye göndermek için, mail adresleri arasına “ ; ” koyunuz

Nasıl Yapılır?

  • Giriş Tarihi: 9.3.2016 17:16 Güncelleme Tarihi: 9.3.2016 17:20
Ekşili Dolma Nasıl Yapılır?
Ekşili Dolma Nasıl Yapılır?

Malzemeler

  • 40-45 adet patlıcan biber kuru dolmalık
  • 250 gr kıyma
  • 1,5 su bardağı pirinç
  • 1/2 su bardağı bulgur
  • 3 adet kuru soğan
  • 1,5 çorba kaşığı biber salçası
  • 2 adet domates(derin dondurucudan veya konserve)
  • 3 çorba kaşığı kuru nane
  • 2-3 çorba kaşığı nar ekşisi
  • Karabiber
  • 1 çay bardağı sıvı yağ(etinizin yağ miktarına göre ayarlayın)

Servis için sos

  • Kuru nane
  • Pul biber
  • Tereyağı

Hazırlanışı

lık kuruları yıkayarak, 30 dk kadar harlı ateşte haşlayın. Soğan ve domatesi rendeleyin.Tüm malzemeyi karıştırarak içi hazırlayın.

Haşlayıp soğuttuğunuz biber ve patlıcanları doldurun(pirinç ve bulgur şişme payını hesaba katarak). Dizdiğiniz dolmaların üzerine, dolma kapağı veya porselen tabak kapatın. Dolmalarınıza dizme seviyesinden biraz eksik su ekleyin.

Önce harlı ardından,kısık ateşte 40-50 dk pişirin.

Serviste, kızdırdığınız tereyağına pul biber ve nane ekleyerek, dolmalara ekleyin. Arzuya göre sarımsaklı yoğurt da kullanabilirsiniz.

kalan karakter 1000

ÖNEMLİ NOT: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan SABAH veya sabah.com.tr hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.