X İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ARKADAŞINA GÖNDER Etli Kabak Dolması Nasıl Yapılır?
* Birden fazla kişiye göndermek için, mail adresleri arasına “ ; ” koyunuz

li sı Nasıl Yapılır?

  • Giriş Tarihi: 9.3.2016 12:58 Güncelleme Tarihi: 9.3.2016 13:01
Etli Kabak Dolması Nasıl Yapılır?
Etli Kabak Dolması Nasıl Yapılır?

Malzemeler

  • 10 adet kabak (kıbrıs/girit/yayla kabağı)
  • İç Malzemeler:
  • 150-200gr kıyma
  • 1 çay bardağı pirinç
  • 2 adet iri kuru soğan
  • yarım demet maydanoz
  • yarım çay bardağı sızma zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı domates veya biber salçası
  • 2 tatlı kaşığı nane
  • 1 tatlı kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı tuz

Hazırlanışı
  • Pirinçleri nişastası gidene dek yıkayın. Kuru soğanları ince, ince yemeklik doğrayın. Daha sonra maydanozları ince, ince doğrayın. Bütün iç malzemeyi ilave edip karıştırıp iyice birbirine yedirin.
  • İç malzemeyi bir tarafa alıp bekletin. Kabakları yıkayıp içlerini oyup üstlerini çizin kestiğiniz başlarını ayırın. Oyulan kabakların içlerine tuz ve karabiber serpin.
  • Hazırladığınız içi, üstleri biraz boşluk olacak şekilde kabakların içine doldurun.
  • Üstlerine birer dilim domates kesip koyun kabak tepelerini üstlerine alıp koyun ve tencereye yerleştirin
  • Salçayı bir miktar kaynamış suda ezip tencereye ilave edin. Tencereye kabakları geçmeyecek miktarda kaynamış su ekleyip kısık ateşte 30 dakika kadar pişirin.

kalan karakter 1000

ÖNEMLİ NOT: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan SABAH veya sabah.com.tr hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.