X İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ARKADAŞINA GÖNDER Kuru Patlıcan Dolması Nasıl Yapılır?
* Birden fazla kişiye göndermek için, mail adresleri arasına “ ; ” koyunuz

sı Nasıl Yapılır?

  • Giriş Tarihi: 9.3.2016 16:21 Güncelleme Tarihi: 9.3.2016 17:06
Kuru Patlıcan Dolması Nasıl Yapılır?
Kuru Patlıcan Dolması Nasıl Yapılır?

Malzemeler

  • 30 adet kuru patlıcan

İç harç
  • 500 gr az yağlı kıyma
  • 5 adet ezilmiş sarımsak
  • 1 su bardağı yıkanmış pirinç
  • ½ su bardağı ıslanmış bulgur
  • 2 tepeleme yemek kaşığı domates salcası
  • 1 tepeleme yemek kaşığı acı biber salcası
  • 2 kaşık nar ekşisi
  • 1 su bardağı haşlanmış nohut
  • 1 corba kaşığı kadar acı pul biber
  • 1 tutam kimyon
  • 1 dolu tutam kuru nane
  • Aldığı kadar su

Sos için
  • 1 litre kaynamış su
  • 2 kaşık domates salcası
  • 4-5 kaşık ayçiçek yağı

Üzeri için
  • Süzme Yoğurt
  • Taze nane
  • Pul biber
  • Tereyağ

Hazırlanışı
  • Patlıcanları kaynar suda 3-4 dakika kadar haşlayın, cok yumusamasın cok da diri kalmasın, hemen çıkartıp soğuk suya sokup pismesini durdurun
  • Bütün harç malzemesini bir kaba koyun ve iyice yoğurarak harmanlayın
  • Patlıcanların içini bu harçla doldurun ancak tam ağzına kadar doldurmayın, üzeri 1, 1 buçuk parmak boş kalacak şekilde doldurmaya özen gösterin
  • Tencereye ağızlari üst üste gelip birbirini kapatacak sekilde dısardan içeriye doğru dizin * Ayrı bir kapta sos kaynar suda domates salcasını eritin, dolmalarin üzerini kapatacak şekilde tencereye ekleyin.
  • Ayçiçek yağını da tencereye ekleyin, üzerine 1 tabağı ters kapatın ve 50- 60 dakika kadar kısı ateşte tencerenin ağzı kapalı şekilde pişirin
  • Bir tavada tereyagını eritin, köpüklenirken ateşten alın ve pul biberi ekleyin hafif karıştırın, Dolmaların üzerine önce yoğurt sonra ince kıyım nane ve en üste bu sosu dökerek servis edin.