Türkiye'nin en iyi haber sitesi

li sı Nasıl Yapılır?

Giriş Tarihi: 16.3.2016 09:10 Güncelleme Tarihi: 16.3.2016 09:11
Etli Patlıcan Dolması Nasıl Yapılır?
Malzemeler
  • 2 kg topak patlıcan
  • 250-300g orta yağlı kıyma
  • 1 su bardağı pirinç
  • 3-4 adet orta boy domates
  • 2 adet kuru soğan
  • 1 kaşık biber salçası
  • Yarım demet maydanoz
  • Yarım demet nane
  • karabiber
  • tuz

Sos için
  • 1.5 çorba kaşığı kuru nane
  • yarım limon suyu
  • 3 diş sarımsak(dövülmüş)
  • 1/2 çay bardağı sıvı yağ
  • 1/2 çay bardağı su

Hazırlanışı

larımızı oyalım, tuzlu suya atarak kara suyunu çıkaralım. İçi için soğanlarımız ince yemeklik ve domateslerimi kabuklarını soyarak küp doğrayalım. Nane ve maydanozumuzu ince kıyalım. Salça ,tuz ve karabiberimizle iyice karıştıralım, kıyma ve pirincimizi en son ekleyip tekrar karıştıralım. Patlıcanlarımız tuzlu suda çıkarıp iyice yıkayalım, iç harcımızı dolduralım(patlıcanları tam doldurmayın zira pirinç şişecektir) Tencereye dizdiğimiz patlıcanlara 2 bardak su ekleyelim.

Sos malzememizi bir kapta karıştıralım.larımızın ateşten inmesine 2-3 dk kala patlıcanların içine bir kaşık yardımıyla pay edelim. Kısık ateşte pişirelim(20-30 dk) Serviste tekrar nane ekleyebilirsiniz.
Afiy olsun.
BUGÜN NELER OLDU
ARKADAŞINA GÖNDER
Etli Patlıcan Dolması Nasıl Yapılır?
* Birden fazla kişiye göndermek için, mail adresleri arasına “ ; ” koyunuz